На Сумщині СБУ затримала наркоділка з двома паспортами на контрабанді канабісу

Служба безпеки України спільно з прикордонниками під процесуальним керівництвом прокуратури блокувала у Сумській області контрабандне переправлення великої партії наркотичних речовин.

Зловмисник   намагався нелегально перевезти канабіс через державний кордон, приховавши особливо небезпечний наркотичний засіб серед особистих речей  у салоні власного автомобіля.

На міжнародному пункті транспортного сполучення митного поста  «Бачівськ» Державної митної служби правоохоронці вилучили у контрабандиста майже 2 кілограми марихуани.

Також   під час санкціонованих слідчих дій   у зловмисника виявили, окрім паспорта громадянина України, ще й паспорт громадянина РФ.

Наразі слідчими СБУ повідомлено фігуранту справи про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 та ч. 2 ст. 305 (замах на вчинення контрабанди   наркотичних засобів у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності інших осіб, ймовірно причетних до протиправної діяльності.

Так у 2019 році на Сумщині співробітники Служби безпеки України затримали 6 наркоділків, причетних до виробництва і контрабанди партій амфетаміну, екстазі та канабісу.

У цьому році, за матеріалами спецслужби, повідомлено про підозру мешканці Конотопу, яка у підпільній нарколабораторії виготовляла амфетамін та продавала його, зокрема, неповнолітнім.


Пресгрупа УСБУ в Сумській області 

Комментариев: 0
Добавить комментарий