Аферист-"банкир" зняв з картки тростянчанинап 20 тися гривень

Поліцейські Тростянця розшукують телефонного афериста, який спустошив рахунок місцевого юнака

Двадцять тисяч гривен втратив 23-річний молодий чоловік в результаті перемовин з так званим «працівником служби безпеки банку»

Спочатку телефонний співрозмовник запевняв, що нібито по банківському рахунку клієнта хтось намагається «провести операції з іншої області». Він попросив підтвердити, чи не сам юнак проводить рух коштів. А коли хлопець запевнив, що жодних операцій не проводить, порадив з метою безпеки коштів заблокувати картку. Для чого люб‘язно запропонував свої послуги.

В результаті бесіди та проведених за підказками псевдобанкіра маніпуляцій юнак отримав смс-повідомлення з підтвердженням… про зняття з його рахунку майже 20 тисяч гривень. 

Він в останню хвилину зрозумів, що став жертвою шахрая і хотів через спецлінію банка заблокувати рух коштів по картці, але в нього через недостатній заряд акумуляторної батареї вимкнувся мобільний. А коли молодий чоловік відновив роботу свого гаджета - гроші з кредитної карти вже були зняті.

Працівники поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ст. 190 КК України «Шахрайство», та розшукують афериста. 

Правоохоронці вкотре нагадують громадянам про необхідність бути обачними в телефонних розмовах з незнайомцями, особливо коли мова заходить про гроші. Ким би не представлялись співрозмовники, слід розуміти, що будь-яку інформацію необхідно обов‘язково перевіряти, а не бездумно виконувати всі їх поради та вимоги.

Поліцейські радять: якщо вам зателефонували з подібними питаннями – відразу кладіть слухавку і звертайтеся на «гарячу» телефонну лінію тієї банківської установи, де ви обслуговуєтесь. Оператор не тільки перевірить отриману вами інформацію, а й подасть пораду, в яку саме філію вам потрібно буде звернутися в разі необхідності. Тож будьте обачні, і вам не доведеться бути жертвою хитрунів-аферистів.

Комментариев: 0
Добавить комментарий