На Сумщині СБУ підозрює учасників організованих груп у вчиненні тяжких злочинів


За матеріалами Управління СБУ в Сумській області повідомлено про підозру п’ятьом мешканцям Сумщини та Харкова, які у складі двох організованих груп розкрадали державні нафтопродукти та незаконно переправляли через державний кордон України нелегальних мігрантів.

Зокрема, за матеріалами регіонального підрозділу СБУ двом жителям Роменського району повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України в організації групи з семи осіб, яка  займалась розкраданням державних нафтопродуктів в особливо великих розмірах. Співробітники СБУ викрили злочинну схему наприкінці січня цього року.

Також у січні співробітники спецслужби блокували протиправну діяльність ще однієї організованої групи під час чергового переправлення нелегалів через кордон України з Росією. Наразі трьом її учасникам  повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Тривають досудові розслідування.

Викриття організованих груп проводилось спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції Сумщини та Головного управління ДФС у Сумській області під процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури. 

Комментариев: 0
Добавить комментарий