Дитячим турніром вшанували Велику Перемогу

В мальовничому, затишному селі Василівка відбувся футбольний турнір з міні-футболу серед дітей 2006-2007 років. Присвятили його Дню пам`яті і примирення та Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 

Можливим став цей захід насамперед завдяки народному депутату Владиславу Бухарєву. Саме за його сприяння у цьому селі, на подвір`ї сільської школи, в минулому році побудували красень-стадіон з міні-футболу.

Турнір проводився як районний. У Василівці вже відбувалася його заключна, фінальна частина, в якій вибороли право грати чотири найсильніші команди - з Будів, Василівки, Павлинківки та Михайлівки.

Урочистим було відкриття. Приїхало багато почесних гостей з Лебедина, Сум і, як без нього, - з Києва завітав на свято почесний громадянин міста Лебедин, народний депутат України, уродженець Лебедина Владислав Бухарєв.

З вітальними промовами до учасників спортивного свята зверталися керівники Лебединського району – голова адміністрації і районної ради, сільський голова Васильківки, гості з Сум - мер обласного центру Олександр Лисенко та депутат Сумської обласної ради Магомед Галаєв.

Діти теж розуміють важливість самої дати – Дня Перемоги.

  • Якби не наші минулі герої, то сьогодні не було б і цього турніру, - так просто і точно сказала одна юна футболістка з Михайлівки.

Загалом, атмосфера була радісна, світла, святкова і водночас показова, як завдяки співпраці різних гілок влади можна знаходити можливості для інвестування у розвитку фізкультури і спорту серйозні фінансові ресурси. Особливо це важливо для села. 

  • Тепер у сільської дітвори є місце для активного відпочинку, для свого розвитку не десь на задвірках чи вдома за комп`ютером, а на спортивному майданчику, на свіжому повітрі, серед друзів, - сказала сільський голова Васильківки Антоніна Клюс.

Понад три години тривав захоплюючий турнір. Юні футболісти змагалися між собою на футбольному полі, а в цей час представники влади, ділові партнери активно вболіваючи за свої команди, одночасно обговорювали спільні подальші плани у розвитку спортивної інфраструктури регіону. 

Василь Калита, голова районної ради, наприклад, відзначив, що час, коли народним депутатом у парламенті працює Владислав Бухарєв, завдяки його участі і допомозі, у них в районі вже побудовано вісім міні-футбольних майданчиків, ще два – вже на завершальній стадії будівництва. Та похваливши земляка-нардепа, попросив у нього ще три поля - для віддалених населених пунктів - Гринцеве, Московський коврик і Павлинки.

Магомед Галаєв, депутат обласної ради, розповів, що в Сумах не бачив подібних майданчиків, ніж у Василівці. Сказав, що це характеризує Владислава Бухарєва, як людину і депутата, «який вміє робити такі подарунки». Більше того, Галаєв відразу порадив і меру Сум взяти на озброєння будівництво подібних майданчиків для мікрорайонів обласного центру. 

Олександр Лисенко, який і сам в перерві між матчами показав, що футбол полюбляє не тільки по телевізору, погодився, що у Василівці побачив набагато практичніші елементи в спортивному об’єкті, ніж ті, які будуються в Сумах, як наприклад, тут сталеву огорожу навколо поля замінили на матерчану – так і еконоічніше, і практичніше.

У захваті і юні спортсмени від такого чудового, сучасного спортивного майданчика. Всі команди показали гарну гру, неабияку майстерність.Їх активно підтримували уболівальники. У перервах між таймами та іграми особливий колорит святу додавали короткі виступи тунцювальних фан-груп. 


Всі команди були приблизно рівні по силі, так і якості та підготовці. І той факт, що володарів всіх призових місць довелося визначати у післяматчевих пенальті – тому підтвердження. 

Господарі турніру – юні футболісти з Василівки були влучнішими за однолітків з Будів, а в боротьбі за головний трофей – кубок – точніше за павлинківських спортсменів пробили неналі михайлівські голеадори. Всі учасники отримали від організаторів і спонсорів свої нагороди - грамоти, медалі, футбольні м`ячі, а Магомед Галаєв подбав, щоб гравці отримали ще й грошові винагороди.  

"Я дякую організаторам, а особливо хлопцям і дівчатам, які своїм турніром подарували нам багато приємних емоцій. Всі ви переможці. Займайтеся і далі спортом, шануйте пам`ять і бережіть історію", - сказав народний депутат.

По завершенню турніру всі - учасники і гості, разом сфотографувалися на пам`ять.

Комментариев: 0
Добавить комментарий