ПОДВІЙНЕ СВЯТО ДЛЯ ДИТИНИ: В ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ МАЛЕНЬКИЙ МЕШКАНЕЦЬ ТРОСТЯНЕЧЧИНИ ОТРИМАВ СВІЙ ПЕРШИЙ ДОКУМЕНТ

 



Масштабно та креативно пройшов на Сумщини Тиждень правових знань, присвячений Дню захисту дітей. Свята, які створили для малечі фахівці юстиції, надовго запам’ятаються підростаючому поколінню. 

Для молодих батьків Тетяни та Сергія День захисту дітей став особливим. Саме в цей день первісток родини отримав свій перший документ – свідоцтво про народження. В урочистій обстановці працівники Тростянецького відділу державної реєстрації актів привітали сім’ю з подвійним світом та вручили перший документ дитини, а подарунки від фахівців юстиції створили незабутню атмосферу свята. 

Варто зазначити, що видача свідоцтва про народження в пологовому будинку – сервіс від Міністерства юстиції України, що полягає у можливості отримання документа дитини ще до виписки. Дана послуга дає можливість батькам отримати свідоцтво про народження немовляти, не витрачаючи зайвого часу на відвідування установи.

Водночас, дані зручні та комфортні сервіси є першими і вже такими звичними кроками до повноцінного упровадження електронної системи від Міністерства юстиції України «Е-малятко», яка незабаром має повноцінно запрацювати в країні. У найближчій перспективі йдеться не тільки про реєстрацію місця проживання, отримання допомоги при народженні дитини, а й реєстрацію народження дитини в електронній системі охорони здоров'я, реєстрацію дитини як члена сім'ї, який сплачує податки, видачу посвідчень батькам багатодітних сімей.

Комментариев: 0
Добавить комментарий