ПОДЛОГ. Чиновник підробив трудову книжку - РДА покриває злочин

В Тростянецькій райдержадміністрації кадровий скандал - держслужбовець Євген Маловічко "погорів" на підробці своєї трудової книжки. Керівництво РДА щосили намагається приховати цей факт.

Почалося все з того, що спеціалістові РДА Євгену Маловічку дуже закортіло стати начальником районного відділу освіти. Що в тому поганого? Нічого. Є бажання до кар`єрного росту і досвід для цього - на здоров`я. На цей час Є.В.Маловічко вже повчителював в Становській (2015 р.) і Буймерській (2016-2017 рр.) сільських школах, з півроку вже в цьому році спочатку по договору, а потім і на постійній основі спробував себе на адміністративній роботі у відділі освіти РДА - спочатку організатором з діловодства, а потім провідним спеціалістом.

То ж в середині 2019 року Є.Маловічко подає документи, як кандидат на посаду начальника відділу освіти Тростянецької районної державної адміністрації Сумської області. Відповідно подає декларацію перед звільненням з відділу освіти Тростянецької РДА, як провідний спеціаліст. А заодно, влаштовується  головним спеціалістом з інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю в райдержадміністрацію.
Коли подані документи на участь у конкурсі почали аналізувати кадровики, то дивлячись на велику кількість записів у трудовій книжці, там вирішили в деяких установах поцікавитись характеристикою роботи Є.Маловічка. Направили, наприклад, такий лист до Антонівської сільської ради Вільнянського району Запорізької області, де по записам в трудовій той працював. Коли ж у Тростянецьку РДА прийшла відповідь, то кандидату на посаду відразу запропонували … звільнитись. 
Як ми не намагались з`ясувати причини такої поспішності - у нашій адміністрації толком нічого не пояснювали. Набираємо телефон голови Антонівської сільської ради.
-    Будь-ласка поясніть, у вас з лютого по листопад 2011 року працював Євген Васильович Маловічко на посаді керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету. Як би ви його охарактеризували? У нас він претендує на посаду начальника відділу освіти? - запитуємо ми.-    Ця людина у нас не працювала - чесно! Наша сільрада дуже маленька, тому у штатному розписі апарату не передбачено ні заступника, ні керуючого справами. У штаті є голова, секретар, землевпорядник і бухгалтер. Чотири посадові особи, - пояснила голова Антонівської сільської ради Запорізької області Ірина Водень.

Виходить - подлог? 
- Як могло трапитися, що у трудовій книжці Маловічка є запис, що він працював керуючим справами (секретарем) вашого виконавчого комітету з 1.02.11 по 2.11.11 р.? І печатка, певно, ваша стоїть? - запитуємо ми далі у голови Антонівської сільської ради.
- Не знаю. Талановитий, певно, чоловік, який зумів у нас попрацювати, в лапках кажу, на неіснуючій посаді, - засміялася сільський голова Ірина Водень. - У вашу державну адміністрацію відповідь ми дали, що ніякий Маловічко у нас ніколи не працював.
Треба сказати, що Тростянецька РДА дійсно отримала офіційну відповідь із Антонівської сільської ради з цього приводу - ще 31 липня ц.р. за №020129/01. І там чітко і однозначно сказано, що Маловічко Є.В. ніколи не працював в Антонівській сільській раді Вільнянського району Запорізької області.
Тільки якось дивно в цій ситуації повело себе керівництво РДА. Складається враження, що в адміністрації намагаються “спустити на гальмах” цей факт.  Але якщо факти вірні і тут немає ніякої помилки, то це, як прокоментували нам юристи, кримінальне правопорушення, передбачене ч.4 ст.358 (використання свідомо підробного документу) КК України. 
Хтось припустить, що зроблено це було для збільшення стажу роботи.  І якщо б захотіли в районній адміністрації, то вже б порахували ті можливі “зайві” доплати, які "подарувала" (не)робота в Антонівській сільській раді - за ранг, за вислугу років... Але в РДА цього не стали робити, працівника звільнили за згодою сторін. 
Чому в адміністрації не зацікавлені розібратися з цим фактом належним чином? Чому профільний гуманітарний заступник голови РДА А.Шацька не створила хоча внутрішню перевірку? Але за інформації джерел з тієї ж РДА, вона навіть висловлювала невдоволення, що кадровики проявили ініціативність щодо зустрічної звірки фактів з трудової діяльності  Маловічка.
Втім, це не єдина тема для "роздумів". І не тільки для керівництва РДА, а й  правоохоронних органів. Так, Є.В.Маловічка і в міській, і в районній радах брали на керівні посади.  Між тим, він був першим секретарем райкому Тростянецького КПУ. Відповідно до Закону України "Про очищення влади" він є субєктом для люстрації. Стаття 3 "Критерії здійснення очищення влади (люстрації)" пункт 4 "Заборона, передбачена частиною третьою статті 1 цього Закону, застосовується до осіб, які": 1)    були обрані і працювали на керівних посадах Комуністичної партії Радянського Союзу, Комуністичної партії України, Комуністичної партії іншої союзної республіки колишнього СРСР починаючи з посади секретаря районного комітету і вище;". Ключова позиція тут - "починаючи з посади секретаря районного комітету".Євген Маловічко, коли у 2014 році балотувався до Верховної Ради 8-го скликання, у своїх анкетних даних зазначав, що балотується від КПУ як перший секретар Тростянецького районного комітету Комуністичної партії України, як член Комуністичної партії України. У списку кандидатів у нардепи він значився під №139 (джерело - https://www.chesno.org/politician/25877/). 
Не знати цього в РДА не могли. Як і те, що з грудня 2012 року тривалий час Євген Маловічко працював помічником-консультантом народного депутата України апарату Верховної Ради  на платній основі - у депутата від КПУ Вікторії Бабич. І цей запис також є у його трудовій книжці (джерело - https://posipaky.info/mp/10175). 
Отримати коментарі від самого Євгена Маловічка по всім цим питанням до моменту передачі газети до друку ми не могли - на наші телефонні дзвінки він не відповідав. 
Комментариев: 0
Добавить комментарий