Станова - краще спортивне село Сумщини

На Сумщині вже стали традиційними спартакіади спортивного товариства «Колос» серед команд сільських рад. Спочатку проводяться районні. Далі їхні переможці збираються на обласні. 

Цього року право захищати честь Тростянецького району на обласній спартакіаді здобули спортсмени Станівської сільської ради. 14 вересня сільські спортсмени приїхали до селища міського типу Недригайлів, де на стадіоні розіграли головні кубки обласної сільської спартакіади, а переможець ще й отримав звання - «Краще спортивне село Сумщини»  

  • Це як малі оліймпійські ігри, тільки сільські, де дуже престижно виступати, - говорить голова Тростянецької районної організації спортивного товариства Микола Голубничий. - Добре, що колосовці мають підтримку і від влади. Коли я звернувся з листом в райдержадміністрацію з проханням організувати для нас транспорт для поїздки, питання без проблем було вирішено, нам надали автобус.

Багато було учасників – з Конотопського, Недригайлівського, Лебединського, Липово-Долинського, Путивлського, Краснопільского, Шосткинського і Тростянецького. Було у своїх команд і немало уболівальників. 

Людина, яка з дитинства навчена до праці, обов`язково знає і ціну зусиллям, щоб добитися поставленої мети. Так і станівська команда на чолі зі своїм капітаном Романом Овчаренком приїхала в Недригайлів з чіткою метою – перемагати. 

Відбулося урочисте відкриття. Всіх спортсменів привітали представники товариства «Колос», місцеві керівники органів влади, спортсмени. А потім команди відразу ж приступили до змагань. 

Проходили вони у восьми видах. В більшості з них Станова не просто звучала - домінувала. Так, на перетягування канату станівчани виставили команду справжніх богатирів - Роман Овчаренко, Анатолій Стандніченко, Валерій Остапенко, Микола Міщенко і Сергій Бережний. Відмінна п`ятірка не залишила шансів жодному з суперниць. Серед гирьовиків друге місце виборов Іван Литвиненко, у настільному тенісі Юлія Іщенко була другою, а Олег Гісов – четвертим; в армспорті перше місце виборов Сергій Щербак, четвертим був Богдан Шевченко; у шашках Юлія Кулібаба показала другий результат, Олександр Нарожний  виборов бронзу; у міні-футболі станівчанам фатально не пощастило – добре грали, але у півфіналі у впертій боротьбі програли мінімально – 2:3, і стали лише четвертими.  

Результат у станівчан просто відмінний – п`ять вибороних кубків, найбільший з яких – за перше загальнокомандне перше місце та чотири – за перемоги і призові місця в окремих номінаціях. Зокрема, переможцями стали наші земляки у перетягуванні канату, другі місця – в шашках і армреслінгу, третє – у настільному тенісі.

За результатами результатів команд з усіх видів – перше командне місце і звання «Краще спортивне село Сумщини-2019» здобула Станова Тростянецького району. Її показник – 183 бали, друге місце у села Іваниця Недригайлівського району (176 балів) і третє – с. Юріївка Конотопського району (166 балів).

В такому відмінному результаті є вклад і спонсорів, які виріштли організаційні питання, подбали за переїзд, і харчування спортсменів, і навіть заохотили переможців. Фінансові витрати по організації і участі взяли на себе два Романи - Овчаренко і Гордієнко, та Вадим Вєдєрніков, райдміністрація надала автобус, а шоколадники з «Монделіс» - солодкі подарунки.

Тепер краще спортивне село Сумщини – Станова!!! – має готуватися до ще одніє спартакіади - національної, де обласні переможці боротимуться за звання кращого села України.

Комментариев: 0
Добавить комментарий