Чергова кількамільйонна "схема": євробіатлонний комплекс

Міський голова Ю.Бова заходився будувати у Тростянці біатлонний єврокомплекс. Проект розроблятимуть чехи, які вже побували у Тростянці. Втім більшість тростянчан не розуміють - для кого і заради  чого все це робиться? Підозрюють, що мер налаштовує черговий багатомільйонний проект (як не сказати - "схему") на зразок стадіонного, коли десятки мільйонів з міського бюджету ідуть на об`єкти далеко не першочергові для людей і громади. 
Наприклад, створення потужного футбольного центру на стадіоні ім. Куца в Тростянці (ціна якого кілька десятків мільйонів гривень) так і не призвів до розширення власної міської чи районної мережі колективів фізкультури чи зростання занять людьми футболом. Як не проводились, так і не проводяться в місті повноцінні чемпіонати з футболу, де грають команди підприємств і організацій. Як не було так і не проводяться влітку змагання вуличних чи дворових футбольних команд, як колись на призи "Шкіряний мяч". Замість цього, міськрада оплачує чималі зарплати легіонерам-футболістів з Охтирки, Сум, Харкова та інших міст, які у двох командах під назвою "Тростянець" грають на обласному рівні та в чемпіонаті України серед аматорів. І під цією "маркою" мерія розповідає "про розвиток тростянецького спорту". Тільки в тому "спорті" тростянчан - одиниці.
Теж саме може бути і з біатлоном. Створять пару дитячих секцій в Академії спорту - і все. У Тростянці біатлонного буму не було і немає. Навіть у школах зимового спортивного інвентаря не вистачає. Не пригадаєте, коли останній раз в урочищах Нескучне чи Веселе проводилися районні змагання з лижних гонок (вже не кажучі за біатлон). 
Виникає питання - навіщо Тростянцю біатлонний центр? Відповідь очевидна: великий центр - великі гроші з усіма наслідками для всіх від цього.  
Не випадково першу скрипку тут відіграє керівництво Тростянецької ОТГ - точніше міський голова Бова, який після отримання бюджету на суму з шістьма нулями, став "майстром" реалізації мільйонних проектів. У Тростянці вже побувала делегація із Чехії – це проектанти, які є розробниками проекту біатлонної спортивної бази в місті Нове-Место-на-Мораве та директор цієї бази.
"Візит до Тростянця чеські фахівці розпочали із зустрічі з міським головою Юрієм Бовою, працівниками апарату Тростянецької міської ради та спортсменами-біатлоністами. 

Робочий візит чеської делегації буде триденним, його мета – ознайомлення з територією колишньої спортивної бази у Нескучному і подальша розробка проектної документації по будівництву спортивного комплексу, - повідомляє на своєму сайті Тростянецька міська рада.
Міська рада спільно з фірмою-виробником обладнання для біатлонних комплексів і чеськими партнерами працює над концепцією створення в Тростянці спортивного комплексу з біатлону європейського рівня. Ось тільки ніхто не каже - за які гроші все це робитиметься? І що і скільки отримає від цього не тільки мер, а територіальна громада?
Комментариев: 0
Добавить комментарий