Новий вхід в парк Чайковського - за 5 мільйонів

Вже зовсім скоро в парк Чайковського тростянчани і туристи заходитимуть не з вулиці Миру, а з Татаренка - міська рада змінює місце центрального входу. І не просто змінює, а планує потратити на цю забаганку понад 5 млн. грн.
І це тоді, коли в місті є набагато більше необхідніших для людей речей. Наприклад, ремонт водогонів, щоб водою з них можна було не тільки підлогу мити, а й пити її. Або нагальним є ремонт каналізацій, що Бові навіть депутат Задорожній не раз радив, бо сьогодні більшість нечистот збігає у річку Боромлю. До мінімуму "зрізала" міськрада і ремонти житлового фонду, між тим мешканці справно платять одну з найвищих в області квартплату.
А ось на "шик и блєск" для"картинки" - в бюджеті гроші завжди є.
Один з чергових таких об`єктів для "піару" мера перед телекамерами і з трибуни, буде новий вхід до парку ім. П.І.Чайковського. Зараз гостей до парку заводять з вулиці Миру - алеєю повз пам`ятник Чайковського. Новий вхід зроблять з вулиці Татаренка. 
В міській раді цей проект називають "Вхідною групою", бо сам вхід матиме вигляд немалої архітектурної споруди, кажуть навіть з фонтаном, де також буде розміщення шести торгово-розважальних павільйонів. Орієнтовна сума витрат на цей об`єкт - 5,5 млн. грн. За умови державного партнерства 10% від вартості будівництва об`єкту покладуть на приватного партнера - це біля пів мільйона гривень. Решта 90% суми - це кошти міського бюджету. 
Вигода приватного партнера - шість павільйонів під кафе чи ресторани і магазини. Земельну ділянку “партнеру” нададуть в оренду під цими павільйонами на мінімальних 3-х відсотках плати за землю від її оціночної вартості. 

Окрім того приватний партнер зобов`язується протягом десяти років брати участь у санітарному догляді за всією вхідною групою.
Міська рада вже підготувала всю необхідну конкурсну документацію на вибір  приватного партнера. Прийом заявок на участь у конкурсі триватиме до середини листопада. Потім ще 45 днів конкурсна комісія визначатиме переможця. А наступного року розпочнеться і будівництво.
А там, дивись, і назву парку змінять - на Придворний, наприклад, як той, що "при дворі" градоначальника. Бова вже давно переїхав жити в свій двоповерховий палацик, що тут же - в припарковій зеленій зоні - по вулиці Миру, 11а. 

Комментариев: 0
Добавить комментарий