Два місяці арешту - за ухилення від підмітання міста

21 жовтня Тростянецький районний суд ухвалив доволі рідкий за своєю суттю вирок - спочатку за несплату аліментів чоловіка покарала адміністративно, призначивши йому 120 годин суспільно-корисних робіт по прибиранню міста. Та винний відмовився відпрацьовувати їх і за ухилення вже отримав покарання кримінальне - два місяці арешту.

Під час розгляду кримінального провадження було  встановлено, що рішенням суду з чоловіка були стягнуті аліменти на утримання дітей. Але несумлінне ставлення батька до обов’язку утримувати дітей призвело до виникнення заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищив суму платежів за шість місяців, за що недобросовісного батька було притягнуто до адміністративної відповідальності з покладанням обов’язку виконання суспільно корисних робіт тривалістю сто двадцять годин.
Від відбування суспільно корисних робіт чоловік також ухилявся, тому суд  прийняв рішення застосувати до боржника адміністративний арешт строком на дві доби.
Після відбуття 2-х днів адміністративного арешту чоловік продовжив ухилятися та остаточно відмовився виконувати суспільно корисні роботи, визначені керівником КП «Чисте місто».
Такі дії чоловіка визнані судом як злісне ухилення від відбування суспільно корисних робіт, за що  настає вже кримінальна відповідальність, за статтею 389-2 Кримінального кодексу України.  
Справу вела суддя Марина Щербаченко. Під час досудового розслідування між прокурором та обвинуваченим  було укладено угоду про визнання винуватості. В ході судового розгляду чоловік визнав вину у повному обсязі, визнав, що відмовився відбувати суспільно корисні робити, які призначені судом. Документально підтверджених  обставин, які його позбавляли можливості відбувати роботи не повідомив.
Розглянувши кримінальне провадження, перевіривши  умови угоди про визнання винуватості на відповідність вимогам закону, суд дійшов висновку, що є підстави для затвердження угоди і призначення обвинуваченому узгодженого  з прокурором покарання у виді двох місяців арешту.
Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Сумського апеляційного суду протягом 30 діб з моменту його проголошення.
Комментариев: 0
Добавить комментарий