Губки для миття посуду необхідно міняти як мінімум раз на тиждень.

За даними експертів, губка для миття посуду і простір навколо неї можуть містити близько 360 видів бактерій. "Доведено, що кухонна губка може бути в 200 тисяч разів брудніше, ніж сидіння унітазу», - нагадали експерти.
В ході досліджень було виявлено, що кухонні губки містили дріжджі і цвіль (86 відсотків), а також коліформні бактерії, які можуть привести до гострих кишкових інфекцій (77 відсотків). Ще в 18 відсотках в них знаходили стафілококові бактерії.

За словами фахівців, небезпечні бактерії також збираються на раковинах, стільниці, дошках, холодильниках, кухонних приладдя (рушники, ганчірки), сміттєвих відрах, а також комбайнах, м'ясорубках, блендерах і міксерах.

Щоб уникнути появи на кухні інфекцій, експерти порадили мити раковину з дезинфікуючим засобом, насухо витирати всі поверхні і посуд і протирати ручки побутової техніки та меблів. Крім того, рекомендується прати рушники раз на тиждень і щомісяця мити відро для сміття з хлорвмісних засобом.

Нагадаємо, в 2017 році німецькі вчені прийшли до висновку, що на губах для миття посуду мешкає безліч патогенних бактерій. Виявилося, що мікроби знаходяться, головним чином, на поверхні губок, а також всередині прилеглих до неї пір.
Комментариев: 0
Добавить комментарий