У Тростянці шахрай розплатився за товар підробленими євро

Працівники поліції розшукують чоловіка, який розплатився з продавцем магазину за зимову куртку підробленою купюрою в 100 євро.

До чергової частини Тростянецького відділення поліції надійшло повідомлення про чоловіка, який розплатився за товар підробленою купюрою в 100 євро. На місце події відразу вирушила слідчо-оперативна група поліції.

Правоохоронці зі слів 56-річної продавщиці магазину з'ясували обставини події. Вона розповіла: в приміщення магазину зайшов громадянин середніх років, одягнений в одяг темних кольорів, і став розглядати чоловічі зимові куртки. Вибравши собі одяг і не піклуючись про примірці, він підійшов до каси, щоб розплатитися за покупку. Однак вітчизняних грошей у нього при собі не виявилося. Чоловік мав іноземну валюту номіналом в 100 євро, і тому запропонував продавцеві розрахунок саме цими грошима. Мовляв, сам він не місцевий і дуже поспішає в Охтирку. Жінка погодилася на пропозицію незнайомця: прийнявши купюру в 100 євро, вона дала йому і здачу - 800 гривень.

Через кілька хвилин вона, уважно розглянувши банкноту, помітила, що гроші не справжні. Кинулася було навздогін за «покупцем», але того, що називається, і сліду не було.

У поліції кажуть: в даному випадку жінка забула, що розрахунки в Україні дозволені тільки національною валютою - гривнею. Отже, сама допустила помилку, коли погодилася прийняти в оплату за товар іншу валюту.

Проте, слідчі внесли інформацію про дану подію в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 1 ст. 190 КК України і відкрили кримінальне провадження, в рамках якого встановлюють особу і місцезнаходження спритника.

Поліцейські звертаються до громадян із застереженням: пам'ятайте - зайве довіру варто не тільки фінансових, а й емоційних втрат. Не слід настільки безоглядно довіряти незнайомим людям, тим більше, коли справа стосується грошей, цінностей або конфіденційної інформації. Будьте обачні, і вам не доведеться стати жертвою злочинного зазіхання, повідомляє поліція Сумщини.

Комментариев: 0
Добавить комментарий