Печинську громаду вітали з Днем села

День села Печин завжди проходить тепло, піднесено, вшановуючи всіх, хто народився, жив і працював, хто продовжує примножувати славу Печинського краю, працюючи заради добробуту села, хто незалежно від місця проживання продовжує славити свою малу батьківщину. Минулої п'ятниці в сільському будинку культури відбулося чергове святкування дня народження цього мальовничого і гордого села. 
Історія Печин бере витоки з 17 століття. Перша про нього згадка датована 1784 роком, коли вперше на мапі Охтирського повіту було нанесене це поселення. Було в ньому тоді три вулиці, сьогодні вулиць набагато більше.  Були часи, коли в Печинах створювала своя незалежна республіка. 
Що єднає покоління - то це земля, ліси, озера. А ще - пам'ять людська, яка передається від покоління до покоління, від діда-прадіда до дітей і внуків.
На святі звучало немало теплих слів. Насамперед, від Печинської сільської голови Любові Зоріної, почесних гостей - голови РДА Олега Сипка та голови райради Андрія Коржа, депутата районної ради Тамари Сторожевої. Представники районної влади відзначили людей грамотами і квітами. І за кожним рядком сказаного ними - шана щирим, працелюбним, мудрим, талановитим, відважним, чуйним… - все це про жителів села Печини.
Вистачало компліментів і теплих слів на адресу печинцям і під час концертної програми. Рідному селу читали вірші, співали пісень, промовляли вітання в прозі. Майстерно долучилися до цього учасники художньої самодіяльності районного будинку культури з Тростянця, сільського Печинського будинку культури та у виконавці жіночого вокального ансамблю Смородинського клубу - "Солодка ягода". Щирими аплодисментами нагороджували глядачі самодіяльних артистів за виконані народні пісні, теплі пісні про кохання, за веселі мелодії відомих українських композицій. 
Після концерту гостей та жителів села, які прийшли на свято, пригостили відмінною кашею. Скуштувати її назбиралось чимало охочих.
Отож залишається побажати громаді Печин й надалі такої згуртованості, яку вони проявили під час святкування Дня села.  

Комментариев: 0
Добавить комментарий