Суд для школярів влаштував День відкритих дверей

5 грудня до Тростянецького суду, в рамках Дня відкритих дверей, завітали учні 10-го класу Тростянецької міської школи №3.
Вже традиційним для суду стає проведення таких заходів, який спрямований на вдосконалення системи правової освіти підростаючого покоління, набуття ним необхідного рівня правових знань, формування поваги до права.
Юних гостей, які зараз за шкільною програмою вивчають правознавство, зустріла суддя-спікер Марина Щербаченко, яка у ході розмови з учнями, розповіла про права, обов’язки та відповідальність неповнолітніх, про категорії справ, розгляд яких здійснюється судом.
Окремою частиною бесіди була розмова про правопорушення малолітніх та неповнолітніх і відповідальність за їх вчинення. Суддя Марина Щербаченко розповіла учням приклади з власного досвіду розгляду кримінальних проваджень стосовно  неповнолітніх.
Також, діти переглянули мультфільми «Кінь проти Хом’яка», після чого спробували вирішити суперечку, що виникла між ними. Учні за участі судді-спікера Марини Щербаченко міркували про те як справедливо вирішити спір між героями мультфільму.
Школярі активно брали участь у бесіді, ставили питання, активно ділилися своїми враженнями цікавились роботою суду.
Комментариев: 0
Добавить комментарий