Боромлянська ОТГ - всім громадам "втерла носа"

Сільські фізкультурники минулої суботи завершили спортивний марафон, довжиною у рік. У спортивному залі "Локомотив" Тростянецька районна організація "Колос" провела змагання з останніх чотирьох видів в залік районної спартакіади. 
Вже зранку спортивний зал почали заповнювати учасники змагань та вболівальники. А про початок спортивного свята сповістив голова районного товариства "Колос" Микола Голубничий", який відкрив урочисту частину.
При цьому він зазначив, що загалом спартакіада є потужним каталізатором розвитку сільського спорту, не дозволяє колективам фізкультури зупинятися на досягнутому, залучати в свої кола нових і нових прихильників здорового способу життя. Також він побажав учасникам гарного настрою, перемоги та чесної боротьби.
Серед глядачів можна було бачити навіть представників територіальних громад. Деякі з них, як наприклад, Жигайлівський староста Боромлянської ОТГ Віктор Рябоконь навіть брав участь у змаганнях, і досить вдало, адже  став призером в одному із видів. 
В цьому році участь у спартакіаді брали участь команди з п`яти сіл - Білки, Боромлі, Станової, Гребениківки і Жигайлівки. У дев`яти видах пройшли захоплюючі змагання сільських спортсменів. 
Влітку пройшли змагання з футболу. 

Запекла суперечка назвала таку трійку призерів - перше місце здобула команда Боромлі, друге - Гребениківки і третє - Жигайлівки.
В рамках спартакіади пройшов ще один турнір для футболістів - з міні-футболу. Тут не було рівних  гребениківцям, другими стали боромляни і третє    - у жигайлян.
Наступний вид - легка атлетика - також літній. Спортсмени стрибали в довжину, бігали стометрівку. Судді порахували і на диво п`єдестал виявився тим же - перше місце у Боромлі, друге - за Гребениківкою і третє - у Жигайлівки.
Найбільш видовищним видом у сільській спартакіаді був канат - богатирі демонстрували не лише власну силу, а командну монолітність. Найкраще ці якості показали силачі з Боромлі, друге місце у не менш титулованої в цьому виді команди - з Станової, третіми стали гребениківці.
Інтелектуалів зібрали шахові та шашкові турніри. В першому виді трійка призерів така: Боромля, Білка і Станова; у другому - Боромля, Білка і Жигайлівка.
З двопудовою гирею розбиралися спортсмени у трьох вагових категоріях. Командний же залік всі результати об`єднав в єдиний і він знову вивів на перше місце Боромлю, на друге - Жигайлівку і на третє - Гребениківку. 

Армреслін - настільна боротьба однією рукою - вивів в число кращих ту ж трійку, тільки Жигайлівка та Гребениківка помінялися місцями.
Найзахоплююче в цей день і не без інтриги тривав турнір волейболістів. Без поразок пройшли його боромляни, у фінальній грі їм поступилися станівчани, третє місце - у команди з Гребениківки.
Під час підрахунку остаточних результатів спартакіади, з'ясувалось, що весь призовий п`єдистал дістався одній територіальній громаді: Боромля набагато відірвавшись від інших команд стала переможницею турніру, друге місце у Гребениківки і третє - Жигайлівка.
І ось найприємніший момент - нагородження кращих з кращих. Дипломи і кубки вручає голова ДСТ "Колос" Микола Голубничий. Вболівальники Боромлі, які всім серцем підтримували своїх земляків, шалено раділи, коли капітан Володимир Євтєєв отримував головний трофей. Щасливі і спортсмени. 

І звичайно ж, не був би таким успішним сезон для всіх трьох команд-призерів, якби не та велика підтримка фізичної культури і спорту з боку сільської ради і особисто Боромлянського сільського голови Василя Миколайовича Романіки. Завжди він цікавиться результатами, всіляко сприяє появі на території Боромлянської сільської ради нових майданчиків. Практично всі організаційні витрати на проїзд, харчування та участь спортсменів, були покриті коштами Боромлянської сільської ради.
Тепер громада Боромлі, Гребениківки і Жигайлівки можуть пишатися своїми спортсменами - найкращими в районі.
Не обійтися в цьому насиченому приємними емоціями репортажі і кількома рядками гіркоти. Як-то кажуть, ложкою дьогтю, стала відсутність в цьогорічній спартакіаді таких ще недавно сильних спортивних сільських команд з Буймера, Мартинівки, Печин, Кам`янки - жодної участі в будь-якому з дев`яти видів, жодного призового місця, жодного залікового балу. І не може бути виправданням, що наприклад, Камянка тепер в Тростянецькій ОТГ. Вони були і залишаються сільськими. Тим більше, що Тростянецька ОТГ не перенахвалиться своїм спортивними досягненнями. Ось тільки не сільськими.
Тут Тростянцю є чому повчитись у Боромлі - вона теж має статус ОТГ, але чомусь аж три села виставила на спартакіаду.
Всі учасники районної спартакіади висловлюють щиру подяку головному натхненнику змагань - голові районної організації "Колос" Миколі Голубничому, а також всім арбітрам за високу кваліфікацію і об`єктивність.
З впевненістю можна сказати, що це спортивне свято залишило незабутні яскраві враження у серцях кожного учасника. І що наступного року сільські команди ще не раз зберуться на спортивних майданчиках.
Комментариев: 0
Добавить комментарий