У справі вбивства Шеремета - нові фігуранти

Національна поліція України затримала і, за згодою Генпрокуратури, оголосила "обґрунтовані підозри" фігурантам справи про вбивство журналіста Павла Шеремета. Про це в четвер, 12 січня ввечері, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.


О 5 годині вечора відбувся брифінг, на якому йшлося про перебіг розслідування справи, зокрема про встановлення виконавців вбивства Павла. Слідство підозрює щонайменше п’ятьох людей: медсестру Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, музиканта й добровольця Андрія Антоненка, добровольців Владислава та Інну Грищенків.

 

За версією правоохоронців, на основі проведених експертиз, закладала вибухівку під авто Шеремета Юлія Кузьменко, а допомагав їй Андрій Антоненко. Їх обох затримано. Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Павла Шеремета дестабілізацію соціально-політичної ситуації в країні.


"Це результат дуже складна і наполеглива робота справжніх фахівців, і важливий крок до повного розкриття справи" - зазначив глава МВС.

При цьому він додав, що в справі про вбивство Шеремета йде активне слідчі дії.

"Суд незабаром обере підозрюваним запобіжний захід Але, з огляду на суспільне значення цієї справи, ми проведемо терміновий брифінг, надамо всю можливу інформацію про хід розслідування", - анонсував Аваков.

Тим часом колишній соліст рок-групи "Riffmaster", а нині сержант ССО Андрій Антоненко повідомив в Facebook, що йому пред'явили підозру у справі вбивства Шеремета.

"Мені пред'являють вбивство Шеремета. Прямо зараз. У моєму дворі. Буде обшук. Хелп" - написав він у соцмережі.

Крім того, журналістка Ольга Худецький в Facebook назвала ще одного ймовірного підозрюваного в справі вбивства Шеремета.

"Юлія Кузьменко, волонтер, в цивільному житті лікар, заввідділу рентгенографії Працює в центрі дитячої кардіології та кардіохірургії Повідомив адвокат Влад Добош, він їде до неї на обшук теж .." - написала вона в соцмережі.

"Очевидно, з цих двох + Грищенко і будуть робити ОЗУ, яка вчинила вбивство Павла Шеремета У групі підозрюваних також повинен був бути Іван Вакуленко, але після повістки на допит його знайдуть мертвим при дивних обставинах." - додала журналістка.

Що відомо про вбивство журналіста Аркадія Бабченко. Нагадаємо, в червні 2018 року тодішній генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що в слідстві у справах про вбивства добровольця АТО Аміни Окуевой і журналіста Павла Шеремета немає видимих результатів.

Як відомо, Павло Шеремет загинув 20 липня зранку 2016 року в результаті вибуху автомобіля, який належав керівнику "Української правди" Олени Притули (в момент вибуху її в машині не було).

Зокрема, вибух стався о 7:45 в Києві, на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка, коли Шеремет виїхав з дому по дорозі на радіоефір з керівником української Федерації легкої атлетики Ігорем Гоцул. За попередніми даними, вибуховий пристрій був закладений під днищем автомобіля.
Комментариев: 0
Добавить комментарий