Великий протест на захист землі

17 грудня під стінами парламенту зібралися тисячі людей, які виступають проти прийняття закону про ринок земель сільськогосподарського призначення.

Серед організаторів – різні політичні сили, громадські організації, профспілки АПК та асоціації фермерів, які створили Національний штаб захисту рідної землі. Напередодні акції ініціатори акції закликали людей вийти на мирний протест. Зокрема, лідер політичної партії ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко напередодні на своїй сторінці Фейсбук закликала всіх небайдужих українців прийти під Раду і взяти участь в акції по захисту української землі.

Під стінами парламенту зібралися тисячі людей - малих фермерів, сільгосптоваровиробників, простих українців, які підтримують аграріїв. Вони приїхали з усієї країни, деякі навіть разом зі своєю технікою, з працівниками та з тими, хто має земельні паї. Серед учасників протестної акції чимало жителів Сумщини, а також Тростянеччини.


- Влада позбавляє людей шансу вплинути на прийняття земельного закону. Це говорить лише про одне – президентська монобільшість сьогодні не служить українському суспільству, не виконує його волю, не живе і не працює в інтересах людей. Влада зовсім з іншого джерела отримує всі вказівки, всі законопроєкти та рішення і  виконує їх, – обурилася Юлія Тимошенко виступаючи на мітингу.
В руках у мітингарів було чимало гасел, з яких закликали парламент дослухатися до основних вимог народу, адже лише люди мають право визначити долю 72% територій, які за Конституцією їм належать. У тих людей, які прийшли на акцію, було абсолютно чітке уявлення, що парламент та президент їх не чують. 
Багато хто з виступаючих просили перш за все провладних депутатів, якщо вони представляють людей, то вийти до аграріїв, поговорити з ними і пояснити, що вони діють в інтересах народу. 

У людей сьогодні є абсолютно чітке уявлення, що парламент та президент їх не чують. Політики закликають провладних депутатів вийти до людей і почути їх.

  • Я прошу всіх депутатів, якщо ви представляєте людей, – вийдіть до аграріїв, поговоріть з ними і дійте в інтересах народу, – запросила Юлія Тимошенко колег-депутатів з трибуни парламенту.

На мітингу під стінами парламенту підтримали такі вимоги – зняти з розгляду земельні закони, продовжити мораторій на продаж сільськогосподарської землі та негайно провести всеукраїнський референдум.

Комментариев: 0
Добавить комментарий