За 2019 рік на Тростянеччині було внесено 7 подань про корупцію

Тростянецьким відділом Охтирської місцевої прокуратури систематично вживаються заходи щодо протидії корупції. Так, протягом 2019 року внесено 7 подань у порядку ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції». Також за результатами розгляду судами 8 протоколів про вчинення адміністративних корупційних правопорушень, де забезпечена участь прокурора, винних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено стягнення у виді штрафу. Про це повідомила прокурор Тростянецького відділу Охтирської місцевої прокуратури Орєхова Н.О.


За її словами, до суду також спрямовано 3 обвинувальні акти за фактами вчинення корупційних злочинів. Серед них кримінальне провадження щодо особи, яка вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 369 КК України, тобто пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі. На даний час особа засуджена до покарання у виді штрафу розміром 8 тисяч 500 гривень, вирок набрав законної сили.


Решта кримінальних проваджень за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України, заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем у великих розмірах, службове підроблення, а також за фактом одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням, тобто кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 369 КК України, наразі розглядаються судом.

Комментариев: 0
Добавить комментарий