Рідного дядька ледь не "розвели" на 40 тисяч баксів

Поліція та прокуратура викрили у скоєнні шахрайства жінку та її брата, які намагалися за 40 тисяч доларів США «продати» рідному дядькові чужу пилораму. Чоловік запідозрив родичів в обмані та звернувся з відповідною заявою до правоохоронців.

До Тростянецького відділення поліції надійшло звернення від 71-річного чоловіка про злочин, вчинений щодо нього племінницею та племінником. За словами заявника, родичі обіцяли передати йому за 40 тисяч доларів право власності на пилораму, якою вони нібито володіють.
У рамках відкритого за фактом шахрайства кримінального провадження працівники поліції та прокуратури встановили, що пилорама, яку брат і сестра обіцяли продати дядьку, належить зовсім іншій особі. Правоохоронці задокументували обіцянку 41-річної жінки переоформити право власності на родича, якщо той передасть їй певну суму в іноземній валюті. При цьому громадянка продемонструвала пенсіонеру фіктивні документи, які начебто підтверджують право власності на нерухоме майно.
Учора працівники поліції спільно зі співробітниками Охтирської місцевої прокуратури задокументували факт передачі заявником племінниці іще 400 доларів США.
На даний час слідчі повідомили жінці про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах групою осіб) КК України, та вирішують питання щодо притягнення до відповідальності її брата.
 Якщо вину підозрюваних буде доведено, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Комментариев: 0
Добавить комментарий