З Днем народження - наш земляк, легенда України

У Білківській загальноосвітній школі існує гарна традиція – святкувати дні народження видатних земляків.  Сьомого лютого відзначаємо День народження Володимира Петровича Куца, легенди світового спорту,який народився в маленькому селі Олексине, що на Тростянеччині. 


Відомий земляк - дворазовий олімпійський чемпіон 1956 року у бігу на 5 та 10 км, заслужений майстер спорту СРСР (1954). У 1956 та 1957 визнавався найкращим спортсменом світу. Багаторазовий рекордсмен світу в бігу на 5000 м і 10000 м (1954—1957 роки). Десятиразовий чемпіон СРСР.

Понад дев’яносто років минуло з того часу, але пам’ять жива. Вона відроджується в кожному новому поколінні юних спортсменів.

Цього року в закладі було проведено учнівський турнір з бадмінтону, урок літературного читання «Словами поетів рідного краю про Володимира Куца», лінійку пам’яті.

Учні школи із задоволенням презентували та розповідали про тернистий життєвий шлях спортсмена, його досягнення в спорті.

Як тільки не нарікали Володимира при житті, і кожен вислів йому до лиця,адже саме його ми можемо назвати Людиною. Володимир Куц завжди був першим, ніколи не зраджував своєму девізу: «Тільки вперед, тільки на лінію вогню». Тож хай це гасло стане життєвим кредо учнів нашого закладу.

Комментариев: 0
Добавить комментарий