Прокуратура відкрила кримінальне провадження за підозрою у корупції Бови-мера і Бови-сина

Охтирською місцевою прокуратурою відкрите кримінальне провадження за фактом передачі міською радою, у особі міського голови Юрія Бови, громадській організації на чолі із депутатом сином-мера Русланом Бовою майже 200 тисяч гривень з бюджету міста під соцпроект. 
Ця "комбінована піраміда" родини Бов цього вівторка потрапила у надзвичайні новини національного телеканалу ICTV. 
Сюжет короткий, але красномовний - про те, як родина тростянецького мера користується бюджетом громади, як своєю власністю. Подаємо текст сюжету дослівно:

"А яку хитромудру спецоперацію "прокрутили" батько з сином на Сумщині. І тут треба уточнити, що батько - мер міста Тростянця, а син - місцевий депутат і спортивний фанат. І ось якось так вийшло, що міська рада у особі міського голови Юрія Бови виділяє своєму синові Руслану Бові 200 тисяч гривень з бюджету. Мета благородна - на реалізацію соціального проекту.
Думаєте, може на утеплення будинків чи може на освітлення вулиць? А от і ні. На затію під милозвучну назву "Спортивна громада - запорука розвитку міста". 
Здавалося б, ну теж благородно. Одразу після проведення тендеру оголосили про проведення більярдного турніру. Точніше, у місцевому барі боротимуться за кубок Тростянця комбінованої піраміди.
Що сказати? Значущість такого соціального проекту для розвитку міста звісно переоцінити неможливо. Катайте кулі, комбінуйте піраміди і буде вам щастя".


Одразу хочеться віддати належне національному каналу - нарешті почали показувати Тростянець таким, яким він є. Бо так вміло видавати бажане за дійсне та формувати громадську думку всупереч справжньому стану справ не вміє в Україні мабуть ніхто, крім тростянецького мера.

І показана телеканалом ICTV  "піраміда" - далеко не єдина "схема" ймовірного "відмивання" бюджетних коштів сім`єю очільника громади. До таких, так би мовити, "неблагогромадних” тем, можна віднести передплату газети "Круглий двір", яка належить дружині міського голови, за бюджетні гроші вуличкомам громади на суму 65,0 тис. грн. 

Це було зроблено наприкінці минулого року. А вже в січні цього року з міського бюджету під вивіскою "Благодійництво-2020" підконтрольному Юрію Бові і його родині фонду "Доброта" (членом якого, до речі, Бова і сам є) з бюджету Тростянецької громади передається 100 тисяч грн. Цікаво, що підпис під цим договором стоїть навіть не Бовин, а когось іншого. А прізвище і посада його.

Як справжній патріот свого оточення Юрій Бова вчинив і з фінансуванням іншого наближеного до себе громадського об`єднання - з охорони громадського порядку "Сила і честь". Юрій Бова є і його членом. Нікого зайвого, коло своє і вузьке, якщо не родичі, то однопартійці. Адже не дарма говорять, що свій якщо і не заплаче, то принаймні скривиться. А тут, можливо і поділиться. Так ось 24 січня Ю.Бова підписує угоду з однопартійцем, членом фракції "Сила людей" у райраді А.Самодаєм №22/01/24, на суму 199,8 тис. грн.

І ось чергова "дотація" до родинного бюджету - майже 200 тисяч грн. синові, як керівнику громадської організації, що опікується спортом.

І дарма, що громадськість вже неодноразово вказувала на подібні особисті зазіхання родини мера  на гроші громади, вимагаючи перевірок ймовірного "відмивання" міського бюджету. 
Все сходить з рук. А ви кажете, що в Януковича була "Сім'я". У нас "своя” - не гірша.

Тепер, після гучного скандалу в кримінальній хроніці телеканалу ICTV, правоохоронні органи під наглядом Охтирської місцевої прокуратури нарешті відкрили кримінальне провадження за підозрою у "відмиванні бюджету" та корупції очільника громади і його сина-депутата

До речі, підозри і досудові розслідування щодо підозр у корупції для Юрія Бови - не новина. Він на сьогодні є справжнім корупціонером. Переконатися в цьому неважко - відкрийте Державний реєстр осіб, які вчиняли копупційні або пов`язані з корупцією правопорушення https://corruptinfo.nazk.gov.ua/  і там ви знайдете нашого Бову. 
Весна на порозі. Пора "копати"...
Комментариев: 0
Добавить комментарий