Ода жінкам по-станівському!!!

У Становій сільська рада вже традиційно привітала жінок громади з 8 березня - запросила їх на святковий концерт, який тривав біля трьох годин, а по закінченню кожна жінка в залі, а їх зібралося не менше ста, отримала в подарунок червону квітку тюльпана.
Святковий концерт з нагоди 8 Березня, який відбувся напередодні міжнародного жіночого свята в сільському клубі, надовго запам'ятається всім, кому пощастило побачити це дійство.
Повен зал глядачів, чудовий теплий, ліричний концерт. Розпочали його ведучі запросили сільського голову Юрія Дудника та заступницю голови РДА Лілію Гонтар, які привітали присутніх жінок у залі зі святом Весни.
Крім того, користуючись нагодою і зважаючи на визначену законом необхідність раз на рік звітувати перед громадою, сільський голова коротко, але з притаманою йому емоційністю прозвітував за виконану за минулий рік роботу. Спочатку виклав цифри. Потім відповів на всі запитання. Найперше з яких - що з автобусом, яким раніше курсував до міста.
-    Справний, заправлений, а водія з категорією немає, знайдемо людину на цю роботу, відразу відновимо маршрут, - відповів голова.А потім Юрій Дудник додав до свого офіційного звіту кілька думок, так би мовити, поза протоколом. І звучали вони, більше, як звернення на перспективу.
-    Сьогодні багато по міському тростянецькому телебаченню показують, як треба "по європейськи" жити. Але та картинка не збігається з життям нашої громади. Для нас головне не "красива обгортка", а  необхідність зберегти в селі школу, створити всі умови дітям в дитсадку. Нам багато чого вдалося зробити разом. У Становій чи не найкращий в районі будинок культури. Ми разом побудували водопроводи, сільська рада створила своє комунальне підприємство, яке дбає за порядок. Головний біль - дороги, які дуже важко утримувати в належному стані через ті схили, на яких розташовані наші вулиці. Можна опустити руки і сказати - гарних доріг ніколи не було, і не буде. І зайнятися кольоровими ліхтариками, тротуарними доріжками, в центрі села поставити парканчик, лавочок понатикувати,  як це роблять в Тростянці. То будемо йти шляхом наведення "показової краси", чи комунального розвитку, насамперед ремонту доріг. 

-    Будемо розвивати село, ми довіряємо вам, як сільському голові, і сільській раді, - чулися голоси людей із залу.  І ці слова звучали, як оцінка за виконану роботу всій сільській владі - і голові, і виконкому, і всій бюджетній сфері.    
Поговоривши серйозно,  перейшли до приємних емоцій. Сцену віддали місцевим аматорам самодіяльного мистецтва. Ведучі відразу звернули увагу на те, що всі жінки в залі були привітними, усміхненими і кожна по-своєму красива! А артисти зробили все, щоб вони хоча б на час концерту залишили домашні турботи і хвилювання позаду, щоб в їхні серця наповнились радістю, всі обличчя стали радісними, а чудовий настрій панував протягом всього святкового концерту. Бо прийшли вони на свято, бо прийшла - Весна.
Першими на сцену вийшов жіночий вокальний ансамбль з піснею "Мамина калина". За ними Альбіна Вовк та Вероніка Мартиненко подарували пісню "8-е Березня". Нагадали своїм співом, що коли настає весна і на вулицях з'являються перші весняні квіти, то в кожному домі, в усьому їхньому селі згадують про одне з найулюбленіших свят всієї країни, як чоловіків, так і для всіх жінок .
Громада, родина, діти - на цьому тримається майбутнє від країни до найменшого села. Станову цілком можна вважати селом з дитячими голосами. І концерт підтвердив це. З цікавими і проникливими для мам і бабусь номерами виступали спочатку вихованці дитячого садочка "Зірочка", потім - Станівської сільської школи. 
Багато показали різнобарвних номерів - дитячий вокальний ансамбль, ансамбль ложкарів, вітання першокласників. 
Зал раз-ураз просто вибухав бурхливими оплесками і вигуками "Біс!!!".
Свій талант прекрасній половині людства дарували і досвідчені артисти, зокрема талановиті чоловіки - Микола Азаров, Олександр Кулібаба, а також велика група від жіноцтва - співочий дует мами і доньки Наталії і Оксани Целуйко, Людмили Дудник, Аліни Яценко, Антоніни Овчаренко, Світлани Манойленко, Оксани Бєлон та інші. 
Без перебільшення можна сказати, що цей день, цей концерт додав Станівській громаді ніжності і краси. Адже усе найдорожче, що є у нашому житті - щастя, радість, надія, кохання, пов'язане з жінкою, яких в цій громаді дуже багато. І на підтвердження великої шани своїм берегиням роду, миру, злагоди і гармонії - від сільської ради всім присутнім жінка і дівчатам були подаровані від сільської ради живи тюльпани. 
Ось такою проникливою і урочистою була ода жінкам від Станівської громади. 
- Так було, є, так буде вічно. Бо вічна краса жіночої душі, вічна доброта їх сердець, - прокоментував побачене і відчуття під час урочистостей сільський голова Юрій Дудник.

Свято вдалося!!! 
Комментариев: 0
Добавить комментарий