У Тростянці першою під санкції за порушення режиму карантину потрапила продавчиня ломбарду

До Тростянецького районного суду 20 березня  надійшов перший протокол про адміністративне правопорушення за порушення правил щодо карантину людей за статтею 44-3 КУпАП, складений поліцейським Тростянецького відділення поліції. 
Відповідно до указаного протоколу жінка обвинувачується в тому, що здійснювала прийом клієнтів у ломбарді, що на вул. Благовіщенській, чим порушила правила, визначені постановою уряду від 11.03. 20 р. №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» та відповідне рішення Тростянецької міської ради. 
Як повідомляє прес-служба Тростянецького суду, Кодекс України про адміністративні правопорушення, доповнений статтею 44-3 КУпАП, яка передбачає накладення штрафу на громадян від однієї  (17 000 грн.) до двох тисяч (34 000 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами.
Станом на 20 березня, за повідомленням прес-служби Національної поліції України, поліцейські склали 405 адміністративних протоколи та розпочали шість кримінальних проваджень за порушення правил карантину. Зазначається, що правоохоронці розслідують шість справ за статтею 325 Кримінального кодексу (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням). Зокрема, у Харківській (три факти), по одному – у Волинській, Сумській і Дніпропетровській областях. Детальніше з указаною інформацією можна ознайомитись за посиланням.
За повідомленням прес-служби Шевченківського районного суду м.Києва  20 березня 2020 року було розглянуто першу справу за статтею 44-3 КУпАП. Судом було встановлено, що жителька міста Києва здійснювала продаж продуктів харчування з рук у невстановленому місці, чим допустила порушення санітарно-протиепідемічних правил у період дії карантину.
Правоохоронні органи закликають мешканців міста Тростянця та Тростянецького району, особливо які повернулись з-за кордону, відповідально поставитись до виконання запроваджених в Україні правил і обмежень, запроваджених для запобігання поширення коронавірусу з метою збереження життя і здоров’я кожного.
Комментариев: 0
Добавить комментарий