У Тростянецьку міську лікарню з трьох районів звозитимуть хворих з підозрою на коронавірус

Першого такого піцієнта до Тростянецької лікарні направили з ОхтиркиІнформацію про це повідомив мер міста Охтирка І.Алєксєєв: «Дві підозри на коронавірус в Охтирці. Одна людина на самоізоляції. Іншого госпіталізували в лікарню Тростянця... Відповідні аналізи взяті та направлено на дослідження».  

Цю ж  інформацію оприлюднило, з посиланням на Охтиркську міськраду, інтернет-видання «Роксолана Максі». 

У Тростянці спочатку від факту, що до нас направлено хвору на коронавірус людину, повністю відхрестилися. Генеральний директор міської лікарні красномовно повідомив у Фейсбуці: 

«Анатолий ПлахтыряУважаемые 'что касается Тростянецкой больницы то это бред. Никто в больницу не поступил». 

В соцмережі люди відразу ж подякували головному лікарю - за те, що заспокоїв.

Однак  вже наступного дня міський голова Ю.Бова слова Анатолія Плахтирі спростував повністю і визнав, що факт направлення з Охтирки людини з підозрою на коронавірус має місце.

Юрій Бовой.
 «Так, людині, яка повернулася з Іспанії, в Охтирці запропонували лягти в наше відділення, однак, як і всі інші громадяни України, що прибувають з-за кордону, обрав самоізоляцію вдома. Має на це право. Наразі ускладнень в нього немає», - повідомив Юрій Бова.

З слів мера незрозуміло, йдеться про жінку чи чоловіка – то Бова пише, про людину «яка повернулася з Іспанії», то потім пише – «ускладнень у нього немає». Втім, наші джерела вказують, що йдеться саме про жінку. Причому, направили її ще в четвер. 

Але найбільшу тривогу у людей викликає той факт, що відтепер Тростянець стає опорним для розміщення в боксованих палатах всіх, в кого буде підозра на коронавірус не тільки Тростянецького, а ще й Охтирського та В.Писарівського району. Ю.Бова цю інформацію також визнав:

«Інфекційне відділення Тростянецької міської лікарні визнано НСЗУ опорним для розміщення в боксованих палатах всіх, в кого буде підозра на коронавірус, або якісь ускладнення», - повідомив Ю.Бова.

Тобто, всіх підозрюваних на коронавірус з Охтирки і Охтирського району, Велико-Писарівського району, а також Тростянецького району везтимуть до нас. Ось тут тростянчани і захвилювалися – «не було своєї болячки – нам її привезуть». І це при тому, що інфекційне відділення у Тростянці розташоване в одній будівлі з дитячим відділенням – тільки на різних поверхах.


Тут треба сказати, що Тростянецьку лікарню вже давно готували до можливості прийому хворих з підозрою на коронавірус, як міжрайонного центру. Тільки чомусь про цей факт не говорили громаді, з людьми не порадились. А 21 березня у Тростянецькій міській лікарні провели генеральну репетицію - таке собі тренування медичного персоналу на прийом "можливого хворого" на коронавірус. Проводилися практичні навчання, причому відпрацьовувалися дії всього колективу лікарні на злагодженість і розуміння кожного медпрацівника. 

Наскільки готова Тростянецька лікарня до статусу опорної на три райони по розміщенню в боксованих палатах всіх, в кого буде підозра на коронавірус? У лікарні наразі є 5 апаратів штучної вентиляції легень, вона забезпечена деззасобами та захисним одягом на найближчі три тижні мінімум. Але маючи це, необхідно придбати додаткові апарати штучної вентиляції легень та відеобронхоскоп. На їх придбання на позачерговій сесії міської ради виділили 400 тис. гривень, 227,4 тис. гривень передбачили на придбання дезінфікуючих засобів для закладів медицини, освіти, установ, що надають соціальні послуги населенню. Ще 100 тисяч виділила районна рада.

То ж, тростянчани і жителі всього району мають знати, що Тростянецька лікарня відтепер вже не та, якою ми її сприймали ще, вважайте, вчора. Пандемія змінює її профіль. Тепер тут реально перебуватимуть люди, у яких виявлять підозру на коронавірус, у нас цих пацєнтів прийматимуть і ізолюватимуть, наші лікарі цим хворим людям будуть надавати відповідну допомогу. Персонал вже підготовлений, як і інфекційні ліжка в боксованих палатах. 

Чому такий центр зробили саме у Тростянці, а не, наприклад, в Охтирці, як опорній лікарні відповідно до рішення уряду, не повідомляється. Можливо, щоб на цьому отримати якесь додаткове обладнання. Можливо тому, що у нас при потребі кількість ліжок для «коронарівусних» можна буде ще збільшити, адже у Тростянці кількість відремонтованих палат перевищує кількість хворих. А можливо, щоб вкотре меру пропіаритись на тому, що, як написала в соцмережі в групі "Тростянець без обмежень" мешканка  
Елена Елена В Ахтырке просто больница, а в Тростянце "Европейская" и видимо разница очень большая...
Комментариев: 0
Добавить комментарий