Два хворих на коронавірус виявили у селі Вишневе. Ще у одного - підозри на хворобу

«Короновірус добрався і до Тростянецького району. Вчора, 3 квітня,  надійшли результати полімеразно-ланцюгової реакції по двом жителям села Вишневе (Білківська сільська рада). На жаль в них підтверджено захворювання короновірусом. Ще по одній людині буде проведено повторний аналіз ПЛР. 

Наразі вживаються карантинні заходи по даному селу та активно вивчаються всі контакти хворих, стан яких наразі задовільний. 

Мер Тростянця Ю.Бова таку інформацію підтвердив. При цьому розповів, що хворі поки залишаються вдома на лікуванні... під наглядом лікарів. 

Цікаво, це як? Лікарі перебувають за місцем проживання хворих? І чому витративши мільйони на облаштування "суперєвропейської лікарні", двоє хворих продовжують перебувати вдома, розповсюджуючи небезпечні віруси серед рідних і по сусідам? Навіть з підозрою на коронавірус людей відразу ізолюють. А у нас хворі, в яких вже підтверджено коронавірус, сидять по домам, їм не надається повноцінна медична допомога, їх не лікують в міській лікарні і вони не перебувають в спеціально  обладнаних для таких випадків ізольованих боксах. Чи в міській раді економлять, аби лікарям не доплачувати за роботу з хворим контингентом? В інших лікарнях області діють зовсім по іншому - наприклад, жительку Глухова з підозрою на коронавірус, відразу доставили до інфекційного відділення Шосткинської ЦРЛ.

Ю.Бова на своїй сторінці в Фейсбук знову звертається до всіх тростянчан обмежити походи компаніями на будь який відпочинок, в гості один до одного, спілкування з рідними, особливо старшого віку, не виходити без потреб з дому, використовувати засоби особистого захисту та дезинфіковувати речі після виходу на вулицю.

Але тут і від мера тростянчани та всі жителі району вправі вимагати - не тільки поради роздавати і закликами розкидатися, а нарешті навести епідеміологічний порядок в районі. Коль вже взяв лікарню у підпорядкування міськради. то забезпеч і належне лікування, і профілактику, щоб у всіх аптеках люди могли купити антисептики та захисні маски, рукавички. А якщо вже й займатися благочинністю, то не провокувати людей виходити на вулиці і шукати, де там його маски роздаються, а закупити їх достатньо - для кожної родини за кошти бюджету і роздати їх вуличкомам і управдомам - вони самі рознесуть їх до кожної сім`ї. І це буде ефективно, оперативно і справедливо. Тим більше, що з 6 квітня без масок вже заборонено виходити на вулицю рішенням уряду і за це порушення поліція людей буде штрафувати.

Нагадаємо, станом на ранок 3 квітня у Сумській області було зафіксовано 30 випадків захворювання на COVID-19, із них два — летальні. 
  


Комментариев: 0
Добавить комментарий