КАРМА ... НЕВИХОВАНОСТІ або чому Бова радів граду в Охтирці

Пам`ятаєте українську народну приказку - "Нехай у мене сарай згорить, аби у сусіда корова здохла". Це про тих, хто має особисту втіху з чужого горя. Така собі особливість  національного менталітету.

Є така риса - поглузувати з горя сусіда - і у тростянецького мера. 1 травня окремі райони Сумщини накрила негода. В сусідній Охтирці сильний дощ супроводжувався градом. Він пошкодив фруктові дерева, які якраз квітнули, городину, яка почала сходити. Граду випало на кілька сантиметрів. Охтирчани бояться, що після такої негоди їхні сади не вродять. 
А мер Тростянця у своєму стилі поспівчував сусідам - у Фейсбуці написав, що причиною їхніх бід може бути ... "карма" мера Охтирки Алєксєєва.

У своєму стилі Бова порівняв сусідні міста, в одному з яких - Охтирці - градом побило сади і городини, а в Тростянці, мовляв, не впало жодної градинки. І, звернувшись до мера Охтирки Ігоря Алєксєєва, запитав: "Може Ігорь Алєксєєв знає, чому така карма???".

Ігорь Алєксєєв з відповіддю не забарився, опублікував її теж у Фейсбуці:
"Вирішив відповісти Бові Ю.А. Хоча і не в моїх правилах встрявати в дискусії з колегами. Отже. Шановний Юріє Анатолійовичу! У нас був град тому, що у нас не було можливості, як у Вас, задіяти потужності індустріального парку, створеного в Тростянці,використати енергетичні можливості найбільшої в Україні сонячної електростанції, яка у вас збудована та залучити біатлоністів для розстрілу градинок. Не всім таке щастя, як Вам. Вкотре прошу, утримайтесь від коментарів моєї діяльності, я жодного разу не дозволив собі коментувати Вашу. 

Не маю бажання починати, не змушуйте. Відносно виділення коштів на оснащення Тростянецької лікарні, то відповім Вам Вашими ж словами- "ви за це отримуєте фінансування з державного бюджету", пам`ятаєте? Все має свої наслідки. А якщо замість купи грошей, сусідам дійсно потрібна буде допомога апаратами штучної вентиляції легенів - ми допоможемо, про що і написано в листі. Успіхів Вам в розбудові Тростянцяі. За п`ятнадцять років Вашого керування так багато змінилось, навіть не можу перелічити".

Не залишились осторонь цієї словесної перепалки і пересічні жителі двох міст. Тільки говорили не стільки про мерів, скільки про те, що вони від них чекають
Елена Тесленко (Колодяжная): "Меня Бова заблокировал, когда я спросила у него, почему в Тростянце цены за коммуналку и проезд выше, в аптеках лекарство дороже, чем в Ахтырке, и кто наживается на бедных людях?"
Альона А.: "Юрій Бова. Якщо наші люди лежать у вас в лікарні тижнями, то може їх лікувати треба?”.
Николай Козлов: "Юрій Бова, Ви справдi 15 рокiв мер Тростянця? Я сумчанин, в Тростянцi буваю часто. Справдi не хочу Вас критикувати, але П'ЯТНАДЦЯТЬ РОКІВ???".
Світлана Яковенко: "А яке потужне підприємство завів Бова?".
Олег Федоренко: "Хоч об'їзджай цей Тростянець! Дороги зроби, Юрчик!".

Ось так, шановні мери, ваші сварки на тему "хто з вас кращий" - людям не цікаві. Вони вас обирали не для теревень. Виходьте з соцмереж і поліпшуйте реальне життя людей… 
Охтирський мер, здається, з цим згодний: "Пропоную кожному зосередитись на проблемах міст, які нас обрали, у нас є шанс плідно співпрацювати, зрештою ми не вороги і не суперники. Крихта взаємної поваги - і все буде добре" - написав І.Алєксєєв.
А Ю.Бова знову за своє - лізе на п`єдистал зі своїми “досягненнями”. Вже в постскриптумі просить Алєксєєва: "Напишите внятні критерії  розвитку наших міст, повернемося до розмови і порівнянь Тростянця і Охтирки".

А може досить? Оцінку “собі красивим” ви вже дали-передавали, а люди це зроблять на виборах.
Комментариев: 0
Добавить комментарий