КРИМІНАЛ НА КВАРТИРАХ МЕДИКАМ

Тростянецька поліція порушила кримінальну справу шодо цільового використання майже 2 млн. бюджетних гривень, призначених для добудови багатоповерхівки по вул. Б.Хмельницького з подальшим отриманням в цьому будинку 6 квартир для медиків. Суд дав санкції слідчим на вилучення документів в лікарні і в генпідрядника та проведення будівельно-технічних експертиз. Правоохоронні органи шукають відповідь на питання: куди зникли майже 2 млн. грн. бюджетних грошей, виділені п`ять років тому на шість квартир медикам.


Вже пішов п`ятий рік, як тростянецьким лікарям міська і районна влади "будують" на вулиці Богдана Хмельницького квартири. Обі­цяли вже не раз стрічки перерізати та ключи вручати. Та все переносять. Мов би насправді хтось ті квартири будує. І якби так не сталося, що не буде ні квартир медикам, ні мільйонів гривень, виділених на них з місцевих бюджетів. 


Але лікарі і без особливих роз`яснень розуміють, що ті обіцянки нічого не варті. Кожного разу, проїжджаючи повз будинок-довгобуд, надія згасає все більше і більше. Вже давно там не працюють будівельники, будмайданчик позаростав не просто бу­р`я­нами - деревами.

А віднедавна по цьому об`єкту відкрили кримінальну справу. Правоохоронці  почали пошуки і будівельників, і ті самі мі­льйони, які так щедро місцеві органи влади вклали у сумнівний проект. І бодай чи не існує там зговору по "відмиванню" грошей громади?

Досудовим розслідуванням вже встановлено, що 28.12. 2016 між ТОВ "АБМ інвестор групп" та комунальним закладом "Тростянецька ЦРЛ" в особі головного лікаря було укладено договір №736 на придбання житла на умовах пайової участі. Відповідно до умов до­говору Тростянецька ЦРЛ на умовах пайової участі мала б придбати житло в кі­лькості шести квартир в житловому будинку, вартістю 2,5 млн. грн. Закінчення будівництва планували на 31 гру­дня 2017 року.

Також відповідно до умов договору перерахування коштів повинно було здійснюватися у 2016 році в сумі 1,0 млн. грн., у 2017 - 1,5 млн. грн. Кошти фактично були перераховані 28.12.2016 в сумі 1,0 млн. грн., 27.03.2017 - 700 тис. грн., 07.11.2017 - 270 тис. грн.

В зв`язку з тим, що у товариства відсутні кошти на будівництво житла, квартири від­повідно до умов договору Тростянецькій лікарні в строк, передбачений договором, передані не були. За ініціативою сторін, були укладені додаткові угоди.

І в 2017 році строк виконання договору був продовжений до 01.07.2018, потім у 2018 році - до 31. 12.2019; далі у 2019 році - до 1.12.2020…

Будівельні роботи здійснювались з березня місяця 2017 ро­ку до 2018 року включно, після чого було припинено в зв`язку з відсутністю фінансування. Таким чином протягом 2016-2017 року на рахунок ТОВ "АБМ інвестор групп" з Тростянецького міс­цевого бюджету були перераховані кошти в сумі 1 млн. 970 тис. грн.

Але і на теперішній час житло не побудоване. Відповідно - не передане. ТОВ "АБМ інвестор групп" жодним чином не звітує ні перед міською та районною радами, ні перед КЗ "Тростянецька ЦРЛ". Нікого, виходить, не цікавлять  використані кошти. Така ситуація цілком дає достатні підстави вважати, що бюджетні кошти могли бути або привласнені, або розтрачені або використані не за цільовим приз­наченням, тобто не на будівництво житла.

... В бере­з­ні-квітні цьо­го року Тростянецький суд задовольнив клопотання слідчих Тростянецького відділення поліції про надання їм тимчасового доступу до речей і документів з мо­жливістю вилучення їх оригіналів, які перебувають як у володінні комунального підп­ри­ємства міської ради "Тростянецька міська лікарня", так і ТОВ "АБМ Інвестор групп", які отримали бюджетні гроші для виконання будівельних робіт.  

Проведені судові будівельно-технічні експертизи мають вийти на факти витрат, розтрат чи привласнення бюджетних коштів і розкриють таємницю - в чиїх же кишенях осіли гроші, виділені на квартири медикам.

Комментариев: 0
Добавить комментарий