Агрохолдінг "Кернел" подарував Криничанській громаді трактор

Агрохолдінг "Кернел" вважається не тільки успішною українською агрокомпанією, а й соціально відповідальним партнером селу. Тут вважають, що люди, а тим більше їхні орендодавці - власники земельних паїв і громади в цілому, на землях яких "Кернел" виробляє сільгосппродукцію, мають відчувати себе на землі справжніми господарями. І жити гідно. 
Для цього через благодійний фонд "Разом з Кернел" холдінг надає людям і сільським радам різного роду допомогу і по розвитку територій, і по впорядкуванню населених пунктів, і по зміцненню матеріальної бази.
Одним з прикладів такої співучасті стала безкоштовна передача Криничанській сільській раді трактора "Бєларус МТЗ". Подія відбулася цього понеділка. Передача трактора відбулася в селі Печини, де розташована машино-тракторна станція товариства "Дружба-Нова", яка інтегрована в агрохолдінг "Кернел".

Керівник благодійного фонду Олег Власенко, передаючи ключі і документи на техніку, сказав, що співпраця із сільськими радами в Тростянецькому районі вже давно стійка і взаємовигідна.
- У нас цей проект уже діє чотири роки. І техніку, яка на даний момент вже не використовується підприємством "Дружба Нова", ми передаємо її сільським громадам для того, щоб вони могли використовувати її для потреб громади і надання якісних послуг населенню, - говорить Олег Власенко. - Криничанській сільській раді ми передаємо трактор "Бєларусь МТЗ"
Техніку одразу ж опанував механізатор Олександр Оскома, оцінив її стан, як добрий, завів трактора і своїм ходом попрямував до Криничного.
Криничанський сільський голова Микола Назаров не приховує задоволення від отриманого подарунку від БФ "Разом з Кернел".
- Завдяки тому, що є співпраця, у сільради тепер буде свій трактор, що дасть можливість в майбутньому  вирішувати різні господарські питання по сільській раді, - каже Микола Назаров. - Крім того, завдяки фонду в селі Лісне встановили сучасну автобусну зупинку, відремонтували чотири колодязі, встановили лавочки для відпочинку
Дуже важливим сільський голова вважає те, що в цьому році між їхньою сільською радою і товариством "Дружба-Нова", яка інтегрована в агрохолдінг "Кернел", відбулися перепідписання угод на оренду державних земель сільськогосподарського призначення. А таких земель орендується більше ста гектарів. Раніше оплата за оренду складала три відсотки від оціночної вартості землі, тепер  - 12%.
- Для нашої громади дуже приємно, що товариство "Дружба Нова" не тільки переглянули умови оренди в цьому році, а й погодилися зробити по новій ставці орендну плату за минулий рік, - розповідає сільський голова Микола Назаров. -  Таким чином за минулий рік ми отримаємо до свого бюджету біля півмільйона гривень, плюс шістсот тисяч за цей рік. Враховуючи, що зараз річний бюджет нашої сільради становить біля 1,2 млн. грн., то ми завдяки новим ставкам отримаємо, вважайте, подвійний бюджет. 
- Взагалі, про благодійний фонд "Разом з Кернел" вдячні слова можна почути не тільки від криничан, а й наприклад від нашої Люджанської громади, - доповнює депутат районної ради, фермер з Люджі Олександр Слівкін. - Дві автобусних зупинки завдяки їхньому фінансуванню з`явилося в нашому селі. Хочу передати Олегу Власенку, як керівнику фонду, подяку від всіх наших селян. 

І ці слова справедливі. За кілька останніх років фондом "Разом з Кернел" допомога у вигляді різних соціальних проектів надавалася не раз і в багатьох куточках району. Так, після відмови перевізників здійснювати рейси з міста до сіл, саме "Кернел" закупив автобус і підвозив людей до Тростянця, причому з різних сіл - з Семереньок і Печин та з іншого боку району - з Буймера, Мартинівки і Станової. 
Як бачимо, співпраця сільської влади з агровиробниками дає результат, що дозволяє не тільки зміцнювати аграрний бізнес, а й покращувати умови життя людей.
 
Комментариев: 0
Добавить комментарий