Микола Мірошниченко про рейтинги, владу і стандарти європейського Тростянця

До початку чергової виборчої кампанії вже менше місяця. В міську, районну і обласну ради обиратимуть депутатів. Але головною інтригою все ж залишається - хто буде Тростянецьким міським головою. Цим питанням не так давно пройнялася і наша газета, провівши на своєму сайті опитування серед жителів району. Сьогодні нашим співрозмовником є людина, яка в ньому перемогла - Микола Васильович Мірошниченко. Несподівано для багатьох саме він отримав найбільшу електоральну підтримку виборців.

- Опитування громадської думки тривало двадцять днів і охопило біля 3,7 тисячі людей. В ньому ви удвічі перекриваєте рейтинг чинного мера - у вас 44,6% проти 22,0% Бовиних. Що скажете?
- Для мене, якщо чесно, саме проведення такого опитування було абсолютно несподіваним. А результат - приємно здивував.  Хоча опитування мене ніколи особливо і не цікавили. Як і різні державні посади, на які мене запрошували. 
Протягом 27 років я працюю в бізнесі, який створив своїми руками. Починав у 1993 році з менеджера по продажу запчастин, на 2014 рік - останній рік стабільності економіки, на підприємствах, створених мною, працювало понад 200 чоловік, і тоді ми платити податків понад 1,5 млн. грн. на рік На жаль це був останній найбільш продуктивний рік. Економічні кризи і війна негативно вплинули на бізнес. Але я не закрив виробництво і колективи не розпустив. Люди продовжують працювати. 
Я не раз обирався депутатом міської ради, був обласним депутатом, до речі від міста Тростянець. Але цю роботу я виконував на добровільній, неплатній основі. Все, що я здійснював, як депутат, все робив за власні гроші.

  - І все ж, щодо самого опитування - на які роздуми їх результати вас наводять?
- Щодо самого опитування, то перевагою вашого є його анонімність. Сьогодні я бачу чимало подібних "опросників" в Фейсбуці, але в них людина, яка відповідає на питання, відразу ідентифікується, тобто гаджет висвічує її прізвище. У нас же багато людей, які бояться сказати вголос свою думку через мстивість чиновників. Насамперед, мера. Я спілкуюся з багатьма людьми з бюджетної сфери - вчителями, лікарями, працівниками дитсадків, комунальних служб, більшість з них твердо переконані, що, наприклад, Бову вже давно треба опустити на грішну землю. Але відкрито ніхто з них цього не скаже. Бояться. Ваше ж опитування анононімне. Тому, очевидно, воно і вийшло таким масовим. 
А щодо його результатів, то вони не стільки про мою особисту перевагу над опонентами, скільки у затребуваності людей у змінах. Їм набридли "казки" нинішнього мера "про світле майбутнє". Люди хочуть відчути покращення свого особистого і життя своєї родини не колись, а сьогодні, а зміни мають прийти не десь у гаслах, а на їхніх вулицях, в платіжках на комунальні послуги.

- Сьогодні в районі нарешті з`явився представник Президента Зеленського -  головою Тростянецької РДА призначено Володимира Бурлаку? Як вам такий вибір Глави держави?
- Далеко не всі рішення, що приймає ЗЕ-команда, я поділяю. Наприклад, я проти продажу землі сільськогосподарського призначення. Але призначення Володимира Бурлаки я щиро підтримую. З Володею я знайомий понад 25 років, знаю його, як трудягу, професіонала, де б він не працював.Тому переконаний, що прийшов він на цю роботу не заради особистого збагачення, на відміну від нашого мера Юрія Бови, а щоб спробувати реально змінити життя району на краще.

- Ви член партії "Слуга народу"?
- Ні, я позапартійний.

- Але на всіх останніх виборах саме ви очолювали їхній штаб у нашому районі. Команда ваших однодумців допомогла в Тростянецькому районі перемогти на президентських виборах Зеленському, на парламентських - Задорожньому. 
- Так вийшло. І скажу - не випадково. Аналізуючи те, що відбувалося в країні при Порошенку, я для себе зробив висновок - так далі не можна. Чиновники від самого верху до самого низу тільки тим і займаються, що сколачують для себе мільйонні капітали, а прості люди тим часом перетворюються на жебраків. Промисловість, малий бізнес - все котиться до низу. Тому, ще перед першим туром президентських виборів, я сам поїхав до Сум, зустрівся там з молодим хлопцем, який очолював штаб Зеленського і запропонував ЗЕ- команді свою і допомогу моїх однодумців, друзів, знайомих по нашому районі. Взамін я абсолютно нічого собі не просив - ні посад, ні преференцій.

- І вам довірили очолити виборчий штаб Зеленського на Тростянеччині. Що ви людям казали? Що пропонували?
- На всі три тури виборів ми підібрали сотні людей, які погодились працювати в штабі, комісіях, спостерігачами, агітаторами. Ми всі працювали не за гроші, а за ідею. Всі знають, скільки платили за аналогічну роботу порохоботам - від 3 до 10 тисяч, як скуплялися ними голоси за 500 гривень. У нас такого не було. І я вдячний сьогодні кожному, хто працював за Зеленського в нашій команді по всьому району.

- Сьогодні немало з тих, кого ви називаєте порохоботами, ладні "перефарбуватися" тепер уже в зелений колір, аби залишитись біля бюджетного "корита". Тростянецький очільник Бова, наприклад, коли у соцмережі хтось порадив йому більше не висуватись в мери, відразу ж заявив у своєму коментарі - "не дождётесь".
- Така його сутність - шахрая і піарщика. Це людина, абсолютно не здатна тримати своє слово. Все, чим займається, робить виключно з метою особистого та збагачення своєї родини, які, як п`явки, живляться з бюджету нашого міста. Цими словами я не "відкриваю Америки" - про це всі знають. 
Як і те, що на президентських виборах Юрій Бова до останнього дня рвав на собі рубаху за цього негідника Порошенка. Люди розповідали, як Бова знущався з підлеглих, "нагинав" цілі колективи в бюджетній сфері, змушуючи людей і всі їхні родини голосувати тільки за Порошенка. Я вже не кажу, скільки гадості і бруду він "вилив" з різних трибун та у підконтрольних своїх ЗМІ на нинішнього президента Зеленського. І як смішно і гидко було спостерігати в останню ніч виборів, коли всім вже стало зрозуміло, що наступним президентом буде Зеленський, як Бова на своїх сторінках в соцмережах видаляв весь свій "бруд", яким він "поливав" Зеленського.


- Але ж люди кажуть, що Бова щось та робить?
- Точно, що "щось". У більшості людей немає за що хліба купити, а він їм лавочки і ганделики-бесідки, та ще щоб і собі на баньку вистачило. Мають бути конкретні результати. А де вони? У нас третина міста не має водопостачання, а у кого вода є - не вживає її, бо таку воду пити не можна. У нас одна вулиця асфальтується роками - розпочнуть і кинуть: Зарічна, Радомлянська, Гаївська... Житлове будівництво завмерло. Промисловість розвалена. 
Можливо зараз від чогось і довелося відмовитися у розвитку міста через коронавірус. Але ж до цього 15 років пандемії не було. І що зроблено мером? Міський парк. Стадіон. Фестивалі. Покажіть мені хоча б одне підприємство, яке створене за останні роки чи яке завдяки зусиллям міської ради збереглося? Нуль. Розвалили з десяток. Кеніг свого часу за кілька років цукровий завод побудував. А при Бові його розпиляли на металобрухт.

- Коли мова заходить за Тростянець, його намагаються асоціювати, як європейське місто. Ви за?
- Так. Але я за таке європейське містечко, де не течуть роками каналізаційні стоки у ставки та річку Боромля. Я за Тростянець процвітаючий, чистий і охайний не тільки в парку, а й на околицях. Я за Тростянець з усміхненими людьми, які живуть вдома, працюють в рідному місті і самі виховують своїх дітей, а не їхні бабусі і дідусі, бо самим батькам треба їхати за кордон на заробітки. Я проти мерзотного і підлого окозамилювання, коли будують тротуари для показухи, як, наприклад, по вулиці Б.Хмельницького тільки до бесідок біля річки довели, наче далі люди не живуть - а далі ще й дитсадок є, і мікрорайон чималенький. Або тротуар по вул. Татаренка, де молоді мами з колясками, інваліди, ветерани - всі ходять по проїжджій частині, бо тротуар - то полоса з перешкодами. Я проти бездумної трати мільйонів грошей на одіозні проекти тільки для піару. Я проти фестивалів, на які не можуть потрапити тростянчани. Я - не за європейське містечко на картинках, а за економічно розвинуте місто Тростянець.


- Дякуємо за цікаву розмову і відверті відповіді. 
Комментариев: 0
Добавить комментарий