ЯК ПІДДАНІ "ХОЛОПИ" ХОДИЛИ ПАНА З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ ВІТАТИ

16 липня майже вся Україна відзначала 30-у річницю проголошення Декларації про державний суверенітет України. А ось у Тростянці урочисто відзначали 48-у річницю з дня народження тростянецького мера Юрія Бови. Очевидно тому квіти цього дня несли не на Вічеву площу до знаку Незалежності України, а до «Кімнат відпочинку» підприємства міської ради «Елегія», де в одній з них чи не весь день проводив прийом … поцілунків, квітів, подарунків і тостів від своїх вірноподданих тростянецький градоначальник.

Як Ю.Бова святкував і кого запрошував – ця подія, зрозуміло, не афішувалася і журналістів на неї не запрошували. Хоча наші спостереження збоку, як-то кажуть, вказують на те, що все було помпезно, високопарно, смачно, словом - у кращих традиціях Януковича чи ще дальшого совдепіського часу, коли піддані «холопи» до пана ходили з поклоном – хто з рукотисканнями, хто з поцілунками, одні з квітами, а інші – з презентами…
Цікаво було сьогодні за всім цим спостерігати - у робочий день і у робочий час цілі делегації від служб, підприємств і навіть сфер діяльності під`їжджали до готелю «Елегія», спочатку кучкувалися, а потім по команді «разводящего» заходили у апартаменти.
Години вітань були чітко розписані. Кожен знав, коли мав поклонитися босу – міські і районні депутати (зрозуміло, що підконтрольні), апарат з виконкомом, бізнесмени, які «співпрацюють» з міської владою, керівники установ і організацій, бюджетна сфера… Словом – всі. Хтось мусив йти зранку, хтось в обід, а комусь і під вечір довелося йти.
Кожна сфера чи служба чітко знали, в який час мали прибути і з чим – наприклад, освітяни мера вітали з 15-ї. Так, біля «Елегії» нами були помічені керівник колишньої школи №4 (нині це філія школи №3) Ольга Заїка, директор ПДЮ Антоніна Деревянченко та інші. Після освітян – поз`їжджалися медики. 
Серед них на «прийомі» була заступник головного лікаря міської лікарні Лариса Таравська, директорка КНП «Тростянецький центр первинної медичної допомоги» Світлана Лобода та інші медпрацівники. 
За охороною здоров`я вітати мера сходили керівники комунальних підприємств міської ради: Андрій Самодай («Тростянецькомунсервіс»), Роман Гайдукович («Екосервіс»), Валентина Колодка («Чисте місто»), Анатолій Колодка («Комунжитло»), Юрій Самодай («Енерголюкс») та інші.
... Очевидно, що зроблено це було зовсім не випадково і ніяк не «по просьбам трудящихся». Скоріш за все, за сто днів до нових виборів мер вирішив провести таку собі звірку «штиків» - хто не з ним, той проти нього.
Комментариев: 0
Добавить комментарий