Третій «перенос» по корупційній справі Бови, або як суддя Щербаченко «спіймала» мера на брехні

Тростянецький мер Юрій Бова продовжує знаходити "лазівки", аби затягнути розгляд в суді справи по його корупції. Не хоче, щоб люди взнали правду про нього, про те, як можна роками «перекачувати» гроші з міського бюджету в особисту кишеню. 

У понеділок, 14 вересня, в Тростянецькому суду мало б відбутися вже третє засідання із розгляду справи про корупційні правопорушення міського голови Юрія Бови. Думаєте, відбулося? Правильно думаєте – ні!!! Навіть присутність в залі суду самого мера нічого не вирішила – Бова сам успішно зірвав чергове слухання, на цей раз через неявку свого адвоката – сумського юриста Павла Кравченка, якого найняв буквально напередодні - договір про надання правової допомоги укладено 11 вересня.

  • Я коли у п`ятницю вийшов на роботу, бігом з`їздив у Суми, - каже Бова. – Тепер треба заявити клопотання про витребування документів, виклики свідків, бо слідчим, який складав протоколи не були допитані ні працівників міськради, немає моїх особистих пояснень, ні хто укладав угоди.

Саме через неявку адвоката суддя Марина Щербаченко була вимушена прийняти рішення про чергове перенесення слухання справи. А ще - вислухала "байки" Юрія Бови про те, що до нього, тобто йому додому, чомусь не приходять судові повістки.  

  • Я скажу чесно, що мені вже другий раз не приходять повістки про дату суду, а про дане засідання я дізнався випадково з Інтернету, - мовив мер невинуватим голосом.

Втім суддя на претензії мера відреагувала достатньо жорстко і конкретно.


  • Ви не отримували повістки? – звернулася суддя до Бови.

Бова зам`явся і відразу ж пригадав, що повістки отримував, і не одну – а чотири. А потім М.Щербаченко повідомила меру, що і на це судове засідання повістку йому носили – нарочно додому. Тільки ось чомусь двері по Миру, 11-а ніхто не відкривав. І це тоді, коли Ю.Бова мав би там бути обов`язково, бо в цей час перебував на самоізоляції через контакти з коронавірусним хворим.

Ось так суддя і «спіймала» мера на брехні. 

Все це вказує тільки на те, як «вовк у овечій шкурі» намагається приховати очевидні правопорушення, щоб якомога надовше затягнути судовий розгляд його корупції. 

І це йому вдається. За перший місяць (не)розгляду судової справи відбулися вже три перенесення. Хоча у Бови було більш, ніж достатньо часу для і підготовки до слухання самому, і щоб своєчасно найняти адвоката, а не через місяць - 11 вересня (нагадаємо, справа в суді слухається з 13 серпня).

Дивлячись на розвиток подій і поведінку в цій «виставі» її «дійових осіб», можна припустити, що меру тут «підіграє» прокуратура. Як і на попередньому слуханні, так і цього разу її представник беззаперечно погодився, що «не можна порушувати право міського голови на правову допомогу» і що клопотання Бови підлягає задоволенню. Хоча вказуючи це, прокурор міг би хоча б зробити Бові зауваження, що той явно зловживає своїми конституційним правом, і що саме через нього початок розгляду справи вже більше місяця гальмується. 

То ж судова оцінка корупції Бови затягується. Наступною датою розгляду справи названо п`ятницю 18 вересня на 13.30 год. Чергові переноси не виключені. Відрядження, лікарняні… Може бути навіть спроба відводу судді, як це було у випадку з на той час секретарем міськради Шацькою. А що, можна, наприклад, сказати, що мер, як посадова особа, може мати робочі контакти з Тростянецьким судом і конкретно цією суддею. І що громадськість це може розцінити, як можливість «зговору» чи «тиску». Тому в цій справі суддя має бути іногородньою людиною. 

Втім, це лише наші припущення, які цілком можуть бути реалізовані. Очевидно що у Бови ставка на те, щоб до кінця місцевих виборів по явно програшній для мера справі не було прийнято рішення.

Комментариев: 0
Добавить комментарий