Як мільйон прогуляли на День міста

Днями Тростянецька міська рада нарешті насмілилась оприлюднити рішення виконкому Тростянецької міської ради про витрати на День міста, хоча прийняте воно було ще 9 вересня цього року (№311). 
В документі розписали, скільки і на що були потрачені бюджетні гроші на День міста, який в умовах пандемії, викликаної зростанням захворюваності на коронавірус, святкували цілих два дні - 12 і 13 вересня. 
Загальна сума витрат просто вражаюча - 1 млн. 133 тис. 902 грн. (приблизно річний бюджет маленької сільради).
На що ж потратились? 

Найбільше пішло грошей на послуги по проведенню святкового заходу - сценічно-технічне, світло-звукове забезпечення та екрани - загалом 427 тисяч. Наступна за кількісною величиною потрачених грошей стаття - послуги з організації виступу запрошених виконавців та ведучих - 293 тисячі, очевидно йдеться про гонорари кавер-групи CHICA-BAND та винагорода Сергію Міхалку та оркестру Ляпіс 98. Далі в кошторисі сотні тисяч опускаються до десятків тисяч - послуги з організації одноразового харчування учасників святкового заходу обійшлися бюджету  у 49,8 тис. грн.; транспортні послуг - 49,7 тис.; феєрверк - 49 тис., прокат атракціонів - 49 тис.; послуги по організації та проведенню конкурсу краси "Міс Тростянець" (послуги хореографа, ведучого, запрошених виконавців та інше) - 41,2 тис.; послуги по організації та проведенню дитячої розважальної програми, параду візочків  та інше - 38 тис.; послуги з художнього оформлення сцени, майданчиків у парку, Круглому дворі - 35 тис.; послуги з організації виставки ретроавтомобілів - 26,5 тис.; на грамоти, рамки, подяки та почесні відзнаки - 20 тис.; на спортивні змагання - 18 тис.; на помпони, стрічки, фотопапір, прапори, повітряні кульки та інше - 13 тис.; кубки і грамоти для переможців спортивних турнірів обійшлися у 8 тис.; квіти для красунь "Міс Тростянець" - 8 тис.; афіші, буклети, програмки тощо - 8 тис.  І нарешті такий дрібв`язок, як наклеювання білборду вписали у кошторис - 700 грн.

Чи могли на чомусь зекономити. Звичайно, в минулому році, коли не було коронавірусу, а відтак і людей святкувало в рази більше, витрати з бюджету склали у два рази менші - 569 тис. Подивіться і порівняйте - заходи майже однакові, а витрати - у сотні тисяч більші.

Чи не краще було б за ці гроші щось важливіше для людей зробити? Наприклад, добудувати дорогу до дач по вулиці Зарічній. А День міста провести за кошти спонсорів. Чи це не входить в плани, коли за кулісами брехливого піару ховаються далеко не жертовні та "неблагогромадні" схеми?...
 

Комментариев: 0
Добавить комментарий