Тепер ми Охтирщина: три райони виборюють районні депутатські мандати

Цьогорічні вибори голів і депутатів місцевих рад відбуватимуться за новим виборчим кодексом, що враховує нову територіальну основу України і кількість виборців у громаді.
Після 25 жовтня три сусідні райони будуть вже в статусі нової районної ради - Охтирської, до якої увійдуть Тростянецький, В.Писарівський та Охтирський райони.
Але це тільки загострює боротьбу за депутатські мандати.  Вже зараз в політичну боротьбу на рівні укрупненого району включились ще поки що діючі райони. В тому числі і тростянчани. 
Першими подалась до райради “Сила людей” на чолі з Олексієм Котком. Проте прогнозовано можемо сказати, що підтримка цієї партії за межами Тростянця буде мізерною. 
Сергій Кірічко, відомий тростянчанам, як колишній голова райради, очолить список ЗЕ-команди в Охтирську районну раду. Там, мабуть, він спробує поборотись за посаду голови ради, як це було в 2010 році, коли він ішов від Партії регіонів. Тоді його опонентом був Сергій Гавриленко, який зараз іде від партії Пропозиція.
Майже точно можна спрогнозувати участь у виборах до райради колишніх керівників Охтирського району: Віктора Сугака (Аграрна партія) та Ігоря Шарая (“Самопоміч”).
Можна не сумніватися, що і партії ОП “За життя”, “Батьківщина, “ЄС” та «За майбутнє» також підуть на вибори. Бо, як кажуть, по недавньому дослідженню, що проводили в Охтирці київські фахівці, вони у верхній частині рейтингу.
Крім вже згаданих партій, заявили свій похід в райраду “Наш край”, Радикальна партія Олега Ляшка, “Сила і Честь”.
Тож боротьба за кожне депутатське крісло буде серйозною.
Вже 24 вересня комісії закінчать прийом документів і перейдуть до реєстрації кандидатів, яка триватиме до 29 вересня.
Комментариев: 0
Добавить комментарий