Мер тримає Тростянецький суд за дурнів

Ось вже майже два місяці Юрій Бова «водить за ніс» всю Тростянецьку громаду, а з нею прокуратуру і суд – всі шість спроб розпочати судовий розгляд корупційних правопорушень тростянецького мера – відкладаються. 

Причин всього дві – або на засідання не з`являється Бова – і тоді суд каже, що без підозрюваного не можна розглядати справу; або в суді немає бовиного адвоката, і тоді суд посилається на норму закону, яка гарантує підозрюваному правовий захист. І так щоразу – в суді немає або Бови, або адвоката. Суддя Щербаченко визнає цю неявку поважною причиною і розгляд справи раз-у-раз відкладає. А мер-порушник спокійно чекає чергового засідання суду, аби його таким же способом зірвати. 

І все сходить з рук. Правоохоронні органи не вживають ніяких примусових чи каральних заходів до мера, який цинічно глузує над правосуддям. Цікаво, аби простий смертний правопорушник ось так би діяв, як би правоохоронні органи це сприймали? Певно, вже не один штраф сплатив би бідолага, а на суд його вже давно б приводив поліцейський конвой. Втім, поліцейський конвой у Бови є – його особиста охорона. В залі районного суду його персону охороняло відразу двоє чоловіків у цивільному і десь у кобурі зі броєю.

А щодо суду, то шоста спроба засідання була успішно провалена, як і п`ять попередніх. Цього разу Бова послався на відсутність свого адвоката, який не прийшов до суду. Виявилося, що той поїхав до м. Київ на засідання кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури. Тому справу знову перенесли – тепер вже на 16 жовтня.

Коли ми запитали у Юрія Бови по закінченні шостої невдалої спроби розпочати слухання, мовляв, як довго ще триватиме цей «цирк», мер відповів: «Це питання не до мене. Я в суд з`явився, а розглядається питання чи не розглядається – це вирішує суд. Я не суддя. Це не я приймаю такі рішення, це – суд. Тепер суддя до 16 жовтня відклала справу через свою зайнятість, могла би завтра провести засідання. Але ж я не призначаю дати розгляду справ. Тому всі питання – до суду» - сказав Ю.Бова.

То ж, якщо послухати мера, то винних у постійних зволіканнях і переносах у розгляді справи треба шукати в Тростянецькому районному суді. Та чи так це? 
Комментариев: 0
Добавить комментарий