Суд по Бові знову перенесли. Мер прийшов, адвокат не з`явився

Сьогодні – 6 січня - мав би бути продовжений розгляд судової справи за обвинуваченням Ю.Бови у вчиненні чотирьох адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією. З серпня ця справа в суді. Суддя М.Щербаченко зробила вже 15 спроб хоча б розпочати слухання. І все дарма. Неважко здогадатися, що і сьогоднішнє засідання мало то й же невтішний результат – слухання знову перенесли. 

Про що це свідчить? Тільки про те, на якому рівні в суспільстві перебуває наше правосуддя. Це навіть не рівень – це, як то кажуть, нижче плінтуса. І ганьба в цьому не тільки Бові, який своїми діями сміється над судом і прокуратурою, глузує над тростянецькою громадою. Важко уявити, щоб «простий смєртний» дозволив собі хоча б пару разів не з`явитися на суд. Накинулися б всі. А тут сторона особи, яка притягається до відповідальності, вже 15 разів просить справу перенести. І суд з прокуратурою - погоджуються...    

Сьогодні в суд навіть Бова прийшов. Настрій у мера піднесений, веселий, наче не по ньому слухається справа. Перед початком слухання, доки суддя Щербаченко не розпочала засідання, мер жваво обговорював з першим заступником керівника Охтирської місцевої прокуратури Ігорем Глущенком хід розслідування побиття міського депутата Гордієнка. 

Кого засідання розпочалося, зясувалося, що в залі немає адвоката міського голови - Павла Кравченка. З`ясували, він хворіє і подав клопотання про перенесення судового засідання на іншу дату, оскільки не може прибути у судове засідання за станом здоров’я.

Запитали у Бови, а чи не хоче він у цьому засіданні сам представляти свої інтереси. 

  • Я не адвокат. У справі є багато юридичних тонкощів і було б не доцільно позбавляти мене права на юридичну допомогу, - зазначив ЮрійБова.

Запитали думку прокурора.

  • Перебування на лікуванні адвоката це справді поважна причина і тому клопотання про перенесення справи підлягає задоволенню, аби уникнути порушення права особи на захист, - зазначив перший заступник керівника Охтирської місцевої прокуратури Ігор Глущенко.

Заключним сьогодні був виступ судді. 

  • Заслухавши думки сторін суд постановив клопотання задовольнити і відкласти судовий розгляд до 12 січня 2021 до 15.00

Як вам робота суду? Як вам прокурор? А Юрій Бова ще й висловив невдоволення.

  • Люди всі відпочивають і я з понеділка хочу поїхати на відпочинок. А ви через кожні два дні робите засідання, - заявив Ю.Бова судді.
  • Тож давайте завершимо справу і їдьте на відпочинок? – запропонувала меру Марина Щербаченко.

На цьому чергове (не)слухання справи і закінчилось. Її перенесли на 12 січня. Хоча навряд чи воно і того дня відбудеться – Бові треба відпочити...   

Комментариев: 0
Добавить комментарий