Мешканці громади заборонили меру Ю.Бові підвищувати комунальні тарифи

Як не хотілося Тростянецькому меру підвищувати комунальні тарифи, насамперед на воду, водовідведення та вивіз побутових відходів, але тепер доведеться почекати - небайдужі мешканці громади зібрали під електронною петицією понад сотню необхідних підписів і заветували “хотєлку” Бови і його “Сили людей”. Очевидна перемога людей!


Менше місяця вистачило активістам Тростянецької об`єднаної громади, опозиційним до мера партіям "Наш край" і ОПЗЖ, щоб зібрати необхідні сто підписів для блокування наміру міської ради, точніше міського голови, підвищувати комунальні тарифи.

Нагадаємо, спочатку "Екосервіс" оприлюднив намір на порядок підняти свої тарифи на вивіз побутових відходів. Через кілька тижнів теж саме зробив "Тростянецькомунсервіс" - там хотіли на чверть підняти вартість водопостачання та водовідведення. Зрозуміло, керівники комунальних підприємств робили це не без погодження з міським головою, який і сам останнім часом не раз говорив про необхідність піднімати комунальні тарифи. На одній із сесій він навіть договорився до того, сказавши, що для нього особистою проблемою є те, що тарифи вже два роки не піднімаються.

Але тільки в ситій мерії, певно, не розуміють, що зростання комунальних платежів - то пограбунок людей. Навіть за умови отримання субсидій, переважній більшості тростянчан не вистачає мізерних пенсій і зарплат навіть на мінімальні потреби для прожиття. Тому і вирішили активісти зробити крок на випередження - Олександр Глинський розмістив петицію щодо скасування запланованих мерією підвищень тарифів для тростянчан, а небайдужі мешканці громади менш, ніж за місяць, при відведених на цей процес трьох, зібрали необхідні 100 підписів.

Відтак, на останньому засіданні виконавчого комітету міський голова Ю.Бова був змушений відмовитися від наміру підвищувати у лютому комунальні тарифи. Про це він вже заявив на офіційному веб-порталі міськради.

Тепер тарифне питання із кабінетів чиновників скоріш за все переміститься у зал засідань міської ради, адже реагувати на офіційно зареєстровану петицію все ж доведеться. Тому буде сесія. Хотілося б, щоб на ній депутати поговорили виключно на тарифну тему. І щоб виборці, всі мешканці Тростянецької ОТГ, отримали відповіді на найбільш болюче для себе питання - буде підвищення тарифів чи ні? 
Комментариев: 0
Добавить комментарий