Бову на «килим» викликають до губернатора

Після гучного скандалу у стінах Тростянецької міської ради, пов`язаного з недопуском на сесію міськради заступника голови Охтирської районної ради В.Партали з подальшим його побиттям у холі міськради приватними охоронцями, міського голову Ю.Бову у понеділок вже «запросили» на «співбесіду» до губернатора. Про це нам повідомили джерела з ОДА. 

При цьому, як свідчать наші джерела, розмова губернатора з Бовою проходитиме у присутності начальника обласної поліції, що вказує на обговорення (не)законності дій в мерії і прийнятих рішень міською радою. Насамперед щодо проведення так званих «закритих» сесій (таких вже відбулося дві) та недопуску на них представників громадськості та депутатів інших рівнів рад. 

 

На невдоволення розвитком подій у Тростянці представника Президента в Сумській області також вплинули і деякі останні рішення Тростянецького мера та провладної більшості. Так, депутати «Сили людей» вирішили, допоки триває карантин, проводити сесійні засідання у «закритому» режимі. За це рішення проголосувало 16 депутатів і серед них двоє депутатів від пропрезидентської партії «Слуга народу» - М.Кривошеїн та С.Євсюков

Крім того, судячи з інформації на офіційному порталі міськради, тепер на вході у міську раду у дні проведення сесійних засідань буде здійснено пропускний режим за службовими посвідченнями та запрошеннями.

Далеко не всім до вподоби подібні «комендантські» рішення «проєвропейського» мера. Так, тростянчанин, депутат Охтирської районної ради Юрій Слабоспицький, який в ній займає посаду заступника голови ради, так відреагував на них: 


  • На наступну сесію міськради прийду особисто, запрошую всіх депутатів районної ради, обласної ради та народних депутатів України!!! Зробіть закриту сесію і не пустить нікого! Слабо!!!».

Доволі різко коментують останні події і прості жителі громади.

  • Євген Данилов: «На скільки мені відомо, кожен громадянин України,має право заходити в любу, без винятку, державну установу. На праві платника податків. В усіх останніх випадках,це порушення Конституції України. Поправте, якщо помиляюсь».
  • Микола Меркулов: «За зачиненими дверима можуть бути тільки «договорняки». Вимагаємо вільного відвідування сесій Тростянецької міської ради для мешканців Тростянця!!!».
  • Анатолий Бондарь: «З цим потрібно щось вирішувати!!! Не можна це залишати так!!! Треба складати петицію до правоохоронних органів, до обласної ради, до Києва... Допоки буде це удільне князівство???».
Комментариев: 0
Добавить комментарий