На фасаді будинку, де жив місцевий літописець О.Г.Шелест, встановлять меморіальну дошку

В цьому році у Тростянці на одну історичну пам`ятку побільшає -  на фасаді багатоквартирного житлового будинку по вул. Богдана Хмельницького, 31, буде встановлено меморіальну дошку в пам'ять знаного в нашому районі журналіста, краєзнавця, літератора О.Г.Шелеста.

З клопотанням про вшанування пам’яті заслуженої людини шляхом встановлення меморіальної дошки на фасаді будинку, де чоловік прожив останні роки свого життя, в Тростянецьку міську раду звернулася його донька Леся Шелест, теж журналістка, яким був і її батько. 

«Батько усе життя несамовито любить журналістику і цікавих людей, з якими із задоволенням спілкується. Зустрівшись для інтерв’ю лиш одного разу, людина стає добрим приятелем на все життя. Це передав і нам», - писала Леся у передмові книги Олега Шелеста «Сповідь», яку її батько видав у 2016 році.

Через рік він помер – у травні 2017-го. 

Взагалі, життя Олега Григоровича Шелеста було багатим і насиченим на події. Спочатку життя його вчило, потім він сам став літописцем життя. Народився в липні 1941-го року. Навчався у Тростянецькій школі №3, далі - Сумський педінститут ім. Макаренка, вчителювання в Білці, робота в райкомі комсомолу, служба в армії і знову вчительська нива у міських школах Тростянця. 

З 1972 року – він на журналістській ниві. Три десятки років віддав роботі на радіо та в друкованій пресі Тростянеччини. Його матеріали виходили в обласній та республіканській пресі. Нагороджений численними грамотами, зокрема, Національної спілки журналістів України, Держкомітету України з телебачення та радіомовлення, Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка.

Обирався О.Г.Шелест депутатом Тростянецької міської ради, його портрет заносився до районної Дошки Пошани. 

Він є автором шести літературних збірок: «Чорний біль», «Наш Тростянець», «Пісні Тростянецького краю», «Життя, обпалене порохом війни», «Нескучанські джерела», «Сповідь». У власній квартирі створив музейну кімнату геніального барда Володимира Висоцького.

І ось тепер на фасаді багатоквартирного житлового будинку по вул. Богдана Хмельницького, 31, буде встановлено меморіальну дошку в пам'ять О.Г.Шелеста. Рішення про надання відповідного дозволу вже прийнято – 4 лютого міськвиконкомом.


Меморіальна дошка до березня вже має назавжди прикрасити фасад будинку, де жив митець. Ось так у Тростянці буде вшановано відомого містянина.

Комментариев: 0
Добавить комментарий