«Бої без правил-2» в Охтирці … не «зрослися»

Гучні події з побиттям в Тростянецькій міськраді заступника голови Охтирської райради (11 лютого), вже через п`ять днів – 16 лютого – мали всі шанси продовжитися в Охтирці, на черговій сесії тієї самої райради, депутатом і заступником голови якої є Валерій Партала. 

Аукнутись - аукнулося, але не "зрослося", як хотілося "Силі людей", від якої в Охтирській райраді аж сім депутатів (шість з них – тростянецькі: Ю.Заяц, Т.Фрик, М.Синявін, С.Лобода, В.Злепко, О.Котко). Ще до початку сесії вони зібрала 13 підписів депутатів під зверненням щодо розгляду «персональної справи» Партали. В цьому їм допомогла насамперед «Батьківщина». На депутатській комісії, а згодом і на самій сесії, заступник тростянецького мера, він же і районний депутат Ю.Заяц, пропонує включити до порядку денного сесії два нових питання – про звернення групи депутатів та про дострокове припинення повноважень заступника голови райради Партали. В своєму виступі бовин зам пропонував також переглянути «відеокомпромат» з прориву Валерія Партали на сесію Тростянецької міськради.

Як показав подальший розвиток подій, сесія Охтирська райрада – не Тростянецька. Тут, як з`ясувалося, покладаються не на чиїсь особисті «хотєлки», а на законодавство, що регламентує діяльність місцевого самоврядування та норми власного регламенту. Так, запропоновані Зайцем пропозиції щодо внесення доповнень до порядку денного були почуті і навіть поставлені на голосування. Не були проти депутати і щодо перегляду принесеного на сесію Зайцем  «відосика» про тростянецькі «бої без правил».

Тільки потім з`ясувалося, що текст свого звернення опозиція в райраді не оформила депутатським запитом і його навіть не оголосили. А щодо перегляду «тростянецького кіно», то чи то флешку не ту принесла "СЛ", чи то з вірусами та флешка виявилася, але комп`ютер з неї так і не переніс на екран скандальне відео. 

Відтак, поставлені на голосування два питання від опозиції щодо доповнення порядку денного не були підтримані більшістю, а якщо точніше - провалені з вини самої ж «Сили людей».

І більше про тростянецький конфлікт за участі Партали на сесії райради не говорили. І навряд чи надалі будуть. Депутати від більшості єдині в тому, що допоки правоохоронні органи не проведуть розслідування даного конфлікту, допоки не вступить в силу рішення суду, якщо справа дійде до цього, то немає ніякого сенсу взагалі про це говорити в публічній площині. Бо все це буде лише піаром.

Ну й останнє, про що засвідчила охтирська сесія - без більшості «Сила людей» - безсила. І було б у Бови в міськраді на пару «ручних» депутатів менше, події у Тростянці могли б розвиватися за зовсім іншими сценаріями.

Комментариев: 0
Добавить комментарий