«НАШ КРАЙ» за справедливий розподіл коштів для всіх громад області

На Сумщині потроху все ж ремонтують дороги, але не скрізь. Проїжджаючи по різних куточках області можна побачити, як в деяких ремонтні роботи проводяться щорічно, а на території інших – асфальту, точніше тому, що від нього залишилося, вже більше двох десятиліть. Щоб позбутися цієї несправедливості, потрібно максимально контролювати розподіл коштів облдержадміністрацією на самому початку цього процесу. На цьому наголошує голова фракції партії «НАШ КРАЙ» в обласній раді Валерій Волков.

На ремонт і реконструкцію доріг Сумщини проведений неоднозначний і несправедливий розподіл коштів зі збільшенням виділень для деяких районів. Валерій Волков вважає за потрібне депутатам нового скликання облради відновити справедливість і фінансування на всю область поділити згідно з протяжністю тих автомобільних доріг, які є в кожному районі області. 

«Зараз ми знаходимося на шляху розподілу коштів на будівництво і капітальний ремонт доріг у Сумській області. Що відразу впадає в око – робота старого апарату, старої адміністрації. Сьогодні постало питання паритету між обласним центром і між областю. Ми зараз бачимо спроби перетягування коштів у той чи інший район, до обласного центру, минаючи необхідне виділення грошей на ремонт сільських доріг, що не ремонтувалися споконвіку», – говорить Валерій Волков.

Сума, яка призначена на ремонт доріг Сумської області в 2021 році, становить близько 700 мільйонів гривень. Також, голова фракції «НАШ КРАЙ» повідомив, що перед депутатами, які представляють Сумщину в обласній раді, стоїть завдання справедливо поділити ці гроші відповідно до загальних правил.

«У 2019 році було прийнято формулу про розподіл таких грошей, яка враховує протяжність доріг по кожному району. Дороги – це інфраструктура, що забезпечує життя цих районів. Є загальна протяжність дороги, на яку ми повинні розділити кошти, що виділяються на кожен кілометр цих доріг. З урахуванням цієї формули у нас відбувається справедливий розподіл, тобто виділяється на кілометр, а не на якісь політичні міркування», – додає Валерій Волков.

До слова, минулого року на фінансування робіт з ремонту, реконструкції та утримання доріг місцевого значення було заплановано 866 мільйонів гривень. На них були відремонтовані (на різному рівні) сотні кілометрів доріг Сумщини, але в цілому ситуація в області поки не змінилася.

 «Сьогодні дорога – це від слова «дорого», але дорога – це життя. З самого початку депутатської каденції в Сумській обласній раді перед депутатами постало завдання домогтися чесного розподілу коштів для кожної громади області. Завдання членів партії «НАШ КРАЙ» – об'єднати всі зусилля депутатів і дійти якогось компромісу щодо розподілу фінансових ресурсів. Коли гроші ділять, відбуваються сварки, але якщо використовувати прозорі і зрозумілі принципи і правила розподілу грошей, тоді все відбувається справедливо»,підсумував глава фракції партії «НАШ КРАЙ» в обласній раді Валерій Волков.

Комментариев: 0
Добавить комментарий