Масляна в Тростянці з відстрочкою на два тижні

Прибравши під самий кінець лютого з Вічевої площі новорічну ялинку, нарешті було вивільнене місце для вже весняного символа масових гулянь – стовпа на "Масляну", по якому відчайдухи лазять за призами. В минулому році «Тростянецьку масляну» проводили 29 лютого. В цьому – на два тижні пізніше – 13 березня. 


Запізнення не критичне - конкретної дати святкування Масниці в календарі немає, щороку вона припадає на різні дати й залежить від Великодня. Однак достеменно відомо, що Масниця розпочинається за тиждень до Великого посту й святкується впродовж усього тижня. У Великий піст цього року православні християни ввійдуть 15 березня, відповідно, перший день Масниці припадає на Міжнародний жіночий день. Отже, так званий масничний тиждень триватиме з 8 березня по 14 березня включно.


Свято «Тростянецька масляна» відбудеться традиційно на Вічевій площі з дотриманням, як написано в рішення міськвиконкому від 3.03.21 р. … карантинних обмежень. Чи то не дозволятимуть збиратися більше двадцяти, чи не їсти без масок... Невідомо, в рішенні про обмеження нічого не сказано. Натомість кошти на святкування передбачили немалі – майже 40 тисяч. Одна третина піде на встановлення стовпа і підготовку площі, інша третина – на послуги з організації та виготовлення атрибутів, і залишок - 11 тис. грн. – піде на "шосте" питання, або як його протокольно прописали - «одноразове харчування».

Комментариев: 0
Добавить комментарий