Суд продовжив тримання в СІЗО підозрюваному у вбивстві тростянчанину

10 березня слідчий поліції звернувся до суду з клопотанням про продовження строку тримання під вартою до 38-річного мешканця м. Тростянець, який за версією слідчого, вранці 12 січня 2021 року спричинив смерть за місцем свого проживання 79-річній жінці та того ж дня незаконно заволодів автомобілем, залишеним власником біля гаража по вул. Гришина у м. Тростянець.

Ухвалою слідчого судді Щербаченко М.В. від 14 січня 2021 року до місцевого мешканця  застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 12 березня 2021 року. Строк досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні продовжено до 12 квітня 2021 року, оскільки не виконані всі необхідні слідчі дії для його завершення.
Ураховуючи доведення прокурором обґрунтованості підозри у вчиненні тяжкого та особливо тяжкого кримінальних правопорушень, та наявність установлених ризиків, які не змінилися з часу застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, слідчим суддею продовжено строк тримання під вартою тростянчанину до 12 квітня 2021 року у межах строку досудового розслідування.

Клопотання захисника підозрюваного про зміну тримання під вартою на домашній арешт залишено без задоволення, оскільки слідчий суддя дійшов висновку про те, що зміна чоловіку запобіжного заходу на більш м‘який, не зможе запобігти ризикам можливого  ухилення підозрюваного від органів досудового розслідування, впливу на потерпілу та свідків, які є його родичами, знищення речових доказів у господарстві, де вчинено кримінальне правопорушення, та в якому він фактично проживає, та не зможе забезпечити виконання підозрюваним його процесуальних обов`язків.
Комментариев: 0
Добавить комментарий