До Великодня триватиме благодійна акція по допомозі онкохворим дітям

З 15 березня до 4 травня в Сумській єпархії буде триватиме одинадцята благодійна акція допомоги у лікуванні онкохворих дітей “До Світлого Дня – світлі вчинки”. З цієї нагоди Митрополит Сумський і Охтирський Євлогій звернувся до вірян із посланням.
Протягом останніх десяти років на Сумщині склалася добра традиція: під час Великого Посту проводити благодійну акцію допомоги онкохворим дітям, що має назву «До Світлого Дня – світлі вчинки». Ця акція була започаткована спільно Сумською єпархією Української Православної Церкви та обласною телерадіокомпанією. 
За час проведення акції до допомоги у лікування дітей, що страждають від онкологічних захворювань, долучилися десятки тисяч наших земляків.
Мета акції незмінна протягом понад десяти років: на зібрані кошти придбати медичні препарати та передати їх до лікарняного відділення для подальшого застосування відповідно до індивідуальних протоколів лікування кожної дитини з онкогематології.
Десять попередніх років проведення акції свідчать: завдяки пожертвам багатьох людей, що долучилися до акції, онкохворі діти отримали якісне лікування на рівні кращих європейських клінік. Завдяки вчасному застосуванню ліків шанси на збереження життя дитини та одужання значно зросли, про що свідчать батьки дітей, які в межах акції отримали медичні препарати для лікування свої дітей. Щира подяка усім, хто своєю навіть найскромнішою пожертвою долучився до спільної справи милосердя!
Нинішній тривожний світ, що протистоїть небезпеці коронавірусної інфекції, сповнений проблемами та негараздами. Але ніякі труднощі не здатні завадити нам об’єднатися заради любові до ближнього, заповіданої Христом. Діти, що сьогодні у лікарняній палаті онкогематології міста Суми страждають від тяжких хвороб, потребують нашої допомоги. Тож нехай вони почують від нас слова надії: дорогі, ми прагнемо перемогти небезпечну хворобу разом із вами! Ми хочемо зробити усе залежне від нас, щоб ви отримали потрібні ліки та якісну терапію, які наблизять вас до одужання. Ми поруч із вами у молитві. Ми будемо закликати людей приєднатися до спільної справи милосердя, щоб бути разом із вами у складний для вас час. Нехай віра та надія на Бога, що заповідав нам Свою любов, стане вашим орієнтиром та втіхою!
Нинішнього року триватиме вже одинадцята за ліком благодійна акція «До Світлого Дня – світлі вчинки», триватимк з 15 березня до 4 травня. Як і у попередні роки, в кожному православному храмі Сумської Української Православної Церкви протягом Великого Посту будуть встановлені спеціальні скриньки із логотипом благодійної акції для збору коштів на лікування онкохворих дітей Сумщини.
“Щоб долучитися до акції, потрібне лише бажання милуючого серця. Незалежно від світоглядних переконань та віри, кожен може приєднатися до великої спільноти благодійників Сумщини, поклавши свою пожертву до такої скриньки. Закликаю усіх долучитися до спільної справи діяльного милосердя. Навіть найскромніша сума, поєднана із бажанням допомогти дитині та щирою молитвою до Всемилостивого Бога, здатні зробити чудо зцілення маленького страждальця. Нехай кожна копійка станеться у нагоді заради подолання онкологічної хвороби!” - говориться у зверненні до вірян.
Комментариев: 0
Добавить комментарий