Акція «Озеленення планети» в Тростянці: волонтери за день висадили близько 5 тисяч сіянців лісу

Тростянець Сумської області долучився до всесвітньої екологічної акції «Озеленення планети»: біля трьох десятків чоловіків на власному автотранспорті приїхали в Нескучанське лісництво Тростянецького лісгоспу, де дали життя біля 5 тисячам молодих сіянців дуба, чорного горіха та черешні.

Як розповів ініціатор акції, директор підприємства «Тростянецька цегла», керівник офісу партії «Наш край» Микола Мірошніченко, день її проведення обрали 10 квітня не випадково, адже саме тоді по всій планеті проходила всесвітня акціїя «Greening of the Planet». Директор ДП «Тростянецький лісгосп» Віктор Зубко показав місце посадки, пообіцявши зі свого боку забезпечити волонтерів знаряддями праці та посівним матеріалом. Координував посадку саджанців на місці лісничий Нескучанського лісництва Андрій Овчаренко. 


  • Зараз у ґрунті ще вдосталь вологи і поки не «пішли» в ріст сіянці, необхідно вчасно провести ці лісокультурні роботи, - говорить лісничий.

Він же провів і короткий інструктаж, пояснивши, як слід правильно висівати ті чи інші саджанці. Головний інструмент для посадки дуба - меч Колесова, названий на честь його розробника, а для висадки сіянців з закритою кореневою системою - спеціальні мотиги. Взявши в руки ці знаряддя, волонтери за чотири години роботи висіяли весь виданий посадковий матеріал: дуба звичайного, чорного горіха та черешні. Вийшло немало - на площі біля 1,5 гектара було висадженого біля 5 тисяч саджанців. 

А коли роботу закінчили, волонтери з лісівниками подякували одні одному за важливу справу, яку виконали разом. А потім смачним лісовим обідом з юшки, зелені і жареного сала, цю подію відзначили.

Комментариев: 0
Добавить комментарий