"ВОВКИ У ОВЕЧІЙ ШКУРІ", або чому депутати партії "Наш край" пропонують гроші з піару перенаправити на зарплати комунальникам

«Гаряча» дискусія відбулася минулого тижня на 7-й сесії Тростянецької міської ради під час звіту директора місцевої телерадіокомпанії «Тростянець» Олени Смілянської. Очільниця комунального ЗМІ перед своїм черговим перепризначенням на посаду керівника, мала на сесії довести депутатам свою профпригодність. І судячи з представленої презентації та звіту у «рожевих тонах», їй це вдалося.

Ось тільки не всі депутати позитивно оцінили її роботу. Навіть представниця провладної фракції в Тростянецькій міській раді - «Сила людей», в обговоренні вказувала на «показуху» в програмах на телеканалі, яка потрібна «для рейтингу». 

  • Місцеве телебачення – це не тільки показуха, це і рейтинг, - казала на сесії депутатка Надія Шевлякова.


Опозиційні депутати від партії «Наш край» говорили гостріше.

  • Громада до цього телебачення ніякого відношення не має. Бо вся редакційна політика каналу – це суцільний піар міського голови Юрія Бови. Більше там нікого немає, - сказав у своєму виступі депутат Віталій Поляковський.
  • Коли ми призначали О.В.Смілянську на посаду очільниці телерадіоканалу, вона нас – депутатів, запрошувала на ефіри. Коли ж опозиційні депутати прийшли до неї в студію, то спочатку видала прейскурант з цінами на виступ, а другого разу взагалі відмовила від запису, - каже депутат Олександр Кетов. 

Депутати нагадали міському голові, що кожного року на утримання телеканалу витрачається не менше 1,5 млн. грн. В минулому році, наприклад, було 2 млн. Це кошти громади, якій потрібен не піар, а реальна розбудова економіки та інфраструктури міста. А такий, як є сьогодні, телеканал «Тростянець» потрібен тільки міському голові, головним пріоритетом якого є особиста його слава, а не добробут людей. 

  • Людям треба оцінити, що насправді представляє з себе ця політична партія «Сила людей» і її керівник міський голова Юрій Бова, добре подумати, а чи правильно зробили вони, коли віддали за них свої голоси, проаналізувати, а що взамін отримали? Я відповідь на це питання знаю – нічого вони не отримали, за них «Сила людей» відразу після виборів забула. Меру і його ручній команді потрібні були лише голоси. І тепер люди на чотири роки мають забути, що комусь вони потрібні, - коментує депутат міської ради Віталій Поляковський.


Тому депутати від партії «Наш край» і говорили на сесії міської ради, що таке телебачення не несе ніякої користі для громади, а міському голові нагадали, що в Сумській області в жодному органі місцевого самоврядування сьогодні немає комунальних ЗМІ, а у Тростянці є – своя телерадіокомпанія. 

Депутати фракції "Наш край" переконані, що якщо такий телеканал комусь і потрібен, то повинен працювати не за рахунок бюджету, а на засадах самоокупності, тобто за рахунок власних доходів, реклами. Або за кошти спонсорів. Наприклад, Юрія Бови. Останнє електронне декларування показує, що сьогодні тростянецький мер входить у трійку найбагатших мерів Сумської області. 

А кошти з телеканалу спрямувати на підвищення заробітних плат працівників тих сфер, які дійсно сьогодні забезпечують повсякденну життєдіяльність громади. Це працівники, які обслуговують водоканали, каналізаційне господарства, які наше місто прибирають і озеленяють. Ці люди працюють вдень і вночі, в дощ і в сніг, часом в дуже некомфортних умовах, вигрібаючи сміття, змінюючи в канавах пориви давно прогнилих мереж. І при цьому вони отримують ледь не мінімалку – в середньому по 6 тисяч гривень. 

  • Не соромно міському голові, у якого в місяць зарплати набігає до 42 тисяч? – запитує депутат Віталій Поляковський. 


На жаль, ці слова не були почуті на сесії ні мером, ні його підконтрольною більшістю. Разом вони проігнорували пропозиції депутатів від опозиції, що і показали результатами голосування - 15 голосів «за» від фракції «Сила людей», включаючи і голос мера, переважили голоси депутатів від інших фракцій – «Наш край», ОПЗЖ, «Слуга народу», які або не голосували, або були «проти» чи «утримались». А згодом та ж провладна більшість продовжила і контракт директрисі ТРК «Тростянець» О.В.Смілянській до кінця цього року. 

  • Ось таким і є справжнє обличчя мера і його партії, яких покращення життя людей не цікавить. А Бова вчергове підтвердив своє життєве кредо – брехати і жити за рахунок інших, точніше за рахунок громади, як-то у підконтрольному телебаченні видавати зроблене громадою за своє, а в той час за рахунок бюджету купляти для себе автомобіль за 1,3 мільйона. Це вовк у овечій шкурі, як і вся їхня команда, - резюмує депутат Віталій Поляковський. 
Комментариев: 0
Добавить комментарий