Гроші з піару – на зарплати комунальникам: депутати пропонують закрити ТРК «Тростянець»


«Гаряча» дискусія відбулася минулого тижня на 7-й сесії Тростянецької міської ради Сумської області, під час звіту директриси місцевої телерадіокомпанії «Тростянець» Олени Смілянської. Очільниця комунального ЗМІ перед своїм черговим перепризначенням на посаду керівника, мала на сесії довести депутатам свою профпригодність. І судячи з представленої презентації та звіту у «рожевих тонах», їй це вдалося.


Ось тільки не всі депутати позитивно оцінили її роботу. Навіть представниця провладної фракції в Тростянецькій міській раді - «Сила людей», в обговоренні вказувала на «показуху» в програмах на телеканалі, яка потрібна «для рейтингу». 

  • Місцеве телебачення – це не тільки показуха, це і рейтинг, - казала на сесії депутатка Надія Шевлякова.

Опозиційні депутати, зокрема від партії «Наш край», говорили категоричніше.

  • Громада до цього телебачення ніякого відношення не має. Бо вся редакційна політика каналу – це суцільний піар міського голови Юрія Бови. Більше там нікого немає, - сказав у своєму виступі депутат Віталій Поляковський.
  • Коли ми призначали О.В.Смілянську на посаду очільниці телерадіоканалу, вона нас – депутатів, запрошувала на ефіри. Коли ж опозиційні депутати прийшли до неї в студію, то спочатку видала прейскурант з цінами на виступ, а другого разу взагалі відмовила від запису, - каже депутат Олександр Кетов. 

Депутати нагадали, що кожного року на утримання комунальної телерадіокомпанії «Тростянець» витрачається біля 1,5 млн. грн. Це кошти платників податків громади, жителів, яким потрібен не піар, а реальна розбудова економіки та інфраструктури міста. Телеканал, якщо він так вже потрібен, може працювати, але не за рахунок бюджету, а на засадах самоокупності за рахунок реклами і спонсорів, як це є в європейській демократії. Депутати нагадали, що в Сумській області в жодному органі місцевого самоврядування сьогодні немає комунальних ЗМІ, а у Тростянці – своя телерадіокомпанія.

Коли мер Ю.Бова перепитав, чи справді депутати від партії "Наш край" пропонують закрити ТРК "Тростянець", то депутат В.Поляковський підтвердив: «Так, як комунальне ЗМІ - закрити. А вивільнені після цього кошти спрямувати на підвищення оплати праці тим працівникам комунальної сфери, які забезпечують не піар владі, а справжню життєдіяльність громади, надаючи за мізерні 6 тисяч гривень зарплати послуги з водопостачання, прибирання, озеленення, які у дощ і сніг сумлінно виконують свою роботу».

Як показало голосування, 15 голосів «за» від фракції «Сили людей», включаючи і голос мера, переважили голоси депутатів від інших фракцій – ОПЗЖ, «Слуга народу» та «Наш край», які або не голосували, або були «проти» чи «утримувались». А згодом та ж провладна більшість продовжила і контракт директрисі ТРК «Тростянець» О.В.Смілянській до кінця цього року.

Комментариев: 0
Добавить комментарий