На Тростянеччині відійшов у вічність відомий священик - архімандрит Михей

На 85-му році в селі Дернове Тростянецької громади помер один з найбільш шанованих священиків Сумської єпархії Української Православної Церкви - архімандрит Михей (Давидов).

Більш ніж тридцять священиків і дияконів Сумської та інших єпархій УПЦ приїхали в невеличке село Дернове Тростянецької ОТГ Охтирського району, де у Георгіївському храмі до останнього служив о. Михей. В цьому храмі була відслужена літургія. Очолив богослужіння настоятель Пророко-Іллінського храму м. Суми протоієрей Володимир Шульга. Благочинний Тростянецького церковного округу протоієрей Олександр Карпець звершив заупокійну літію та виголосив співчуття рідним і близьким покійного. 

В цей день було сказано багато добрих слів в пам’ять померлого. Його поважали за те, що він завжди утверджував непохитність віри в Бога, все життя служив йому та святій церкві, мав заслужений авторитет серед священнослужителів Сумської єпархії, був обраний єпархіальним духівником. За його духовними порадами зверталися як молоді священослужителі, так і літні священики, зважаючи на його досвід. 

Був псаломщиком, паламарем, служив Господу в храмах Тростянецького та Великописарівського районів. Був настоятелем Миколаївського храму села Семереньки, Троїцького храму в Краснопільському районі, Антоніївського храму - с. Криничне, Георгієвського храму - с. Дернове. У березні 2000 року протоієрей Михаїл був пострижений у манію і наречений іменем Михей – на честь преподобного Михея Радонецького. Того ж року возведений у сан архімандрита.

Мав чимало церковних нагород - у 1979 році нагороджений правом носіння камилавки, 1983 року – наперсним хрестом, 1987 року возведений в сан протоієрея, 1990 року – палицею, 1993 року – митрою.  

Поховали отця Михея, на прохання парафіян, за монашеським чином, біля Георгіївського храму с. Дернове, там, де він служив і ніс пастирський послух багато років поспіль.

Комментариев: 0
Добавить комментарий