Опозиційний депутат розповів, кому в Тростянці "гарно живеться"

Остання 7-а сесія Тростянецької міської ради Сумської області наробила чимало публічного гаміру від пропозиції депутата партії "Наш край" Віталія Поляковського закрити комунальний телеканал ТРК "Тростянець". А всі гроші з його утримання спрямувати на підвищення зарплат рядовим комунальникам. Чому депутат такий категоричний до місцевого телеканалу, а також чому, на його думку, ні міський голова, ні жоден депутат міськрадівської більшості з фракції "Сила людей" не дали жодного голосу за підвищення заробітних плат працівникам комунальної сфери? Про це розповів нам депутат Віталій Поляковський: 

"Опозиційні до мера депутати від партії "Наш край" ще до сесії мали тверде переконання, що такий телеканал, який ми сьогодні бачимо у Тростянці і взагалі ТРК “Тростянець” , яке існує за кошти міського бюджету, тобто жителів громади, людям не цікаве і не потрібне, бо там суцільний піар однієї людини - міського голови Юрія Бови. 
Якщо хоче Юрій Бова, щоб цей канал існував і його надалі піарив, то він з легкістю може собі дозволити його утримувати за власні кошти. Бо не бідна він сьогодні людина. І не дарма пишуть сьогодні засоби масової інформації, що Тростянецький мер входить у трійку найбагатших мерів нашої області. 
Але Бова звик, як у народі кажуть, жити "на шару" - за рахунок людей. Захотів купити елітне авто за 1,3 мільйони гривень - купив. Захотів завести для себе телерадіокомпанію, на який кожного року витрачається біля 2 мільйонів гривень бюджетних грошей - утримує. І таких прикладів можу навести безліч. 
Чому сьогодні більшість людей в нашому місті і селах громади бідніють, а родина мера багатіє? Чому він для власної сім`ї купив автомобіль Тойота за 300 тисяч гривень, а службове авто для себе вже за рахунок громади купив за 1,3 мільйона? Бо то були кошти з власної кишені, а це наші з вами.
Скажіть будь-ласка, чому наші з вами діти їдуть на заробітки, де тяжкою працею заробляють на життя своїх родин, а син мера сьогодні з легкістю за рік заробив біля 2,5 мільйона гривень? Я хотів би, щоб наші люди над цим добре подумали.
А ще на тим, чи правильно вони зробили, проголосувавши на виборах за команду "Сили людей"? Подивіться відеозаписи останньої сесії і проаналізуйте, як жоден із депутатів "Сили людей" не подав свого голосу за пропозицію перерозподілити кошти з утримання телерадіокомпанії на підвищення заробітних плат тих робітників комунальної сфери, які сьогодні обслуговують водомережі, каналізаційні комунікації, які наше місто прибирають і озеленяють. Ці люди працюють вдень і вночі, в дощ і в сніг, часом в дуже некомфортних умовах, виконуючи брудну роботу, як то вигрібаючи сміття, змінюючи в канавах пориви давно прогнилих мереж. І при цьому вони отримують ледь не мінімалку - в середньому по 6 тисяч гривень. 
Не соромно міському голові, у якого в місяць зарплати набігає до 42 тисяч? А може б краще він заліз в ту брудну яму із розваленим колектором і спробував, як там працюється людям кожного дня? І люди ці живуть у злиднях.
Тільки всього цього наше комунальне телебачення не показує. Воно показує тільки те, що вигідно меру. Ніде не почуєш критику на його адресу. Хоча недоліків в утриманні міста дуже багато. Немає у місті нормальних доріг. Воду з крану не можна пити, бо через півроку шлунок заниє. Сьогодні в місті не знайдеш роботи, щоб заробити і прогодувати свої сім`ї. Cкрізь завал. А міський голова з екрану комунального телебачення нам всім розповідає, як добре і гарно нам всім живеться.  
Так, кому щасливо живеться, так це міському голові - жирує за рахунок громади. Таким є його кредо. І комунальне телебачення своїм викривленим і вибірковим відображенням допомагає йому в цьому. 
Тому я на сесії міської ради і не голосував за таке телебачення”.
Комментариев: 0
Добавить комментарий