Проєкт Тростянецької громади «Обираю життя» дістався фіналу всеукраїнського конкурсу «Наша громада»


Завершився другий етап національного конкурсу «Наша громада», який проводиться для територіальних громад України. Розпочався він 29 березня і триватиме до 30 вересня 2021 року. Його організаторами виступають телеканалами ICTV та СТБ у партнерстві з Українським кризовим медіа-центром у рамках Програми USAID  «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). 

За результатами другого етапу, з поміж 283 ОТГ України, було обрано 26 фіналістів. Половина з них виборола право увійти у завершальну топ-групу завдяки найбільшим рівням підтримки за результатами інтернет-голосування. Ще 13 фіналістів були відібрані за рішенням журі.

На першому етапі представники територіальних громад подавали на сайт журі описи своїх проєктів, на другому - ті проєкти були представлені в Інтернеті для загального обговорення і голосування за них. Цікаво, що організатори конкурсу провели процедуру так званої «зачистки» голосів, де виявили понад 100 тис. неіснуючих акаунтів та цілеспрямованих бот-голосів за ряд громад.

Усі члени експертного журі зазначають, що заявки проєктів, поданих громадами, були цікавими та доволі широкими за спектром реалізації, спрямованими на вирішення місцевих проблем.

З Сумської області на цей конкурс подавали свої проєкти кілька громад - Роменська, Краснопільська, Глухівська, Недригайлівська, Ямпільська, Чернеччинська, Буринська. Але до числа фіналістів потрапила тільки Тростянецька з проєктом «Обираю життя!» - у напрямку медицина. У ньому переслідується ідея створення реабілітаційного відділення на базі міської лікарні, яке б допомагало її мешканцям швидко і ефективно долати наслідки важких травм.

Упродовж червня-вересня телеканали ICTV та СТБ знайомитимуть українців із проєктами всіх 26 фіналістів конкурсу. Сюжети покажуть в програмах «Факти» та «Вікна».
Комментариев: 0
Добавить комментарий