СБУ викрила групу фальшивомонетників: щомісяця збували до 50 тис. доларів США

 

У Сумській області СБУ викрила угруповання, яке організувало збут підробленої іноземної валюти. Зловмисники «продавали» фальшиві 100-доларові банкноти за 45% від номінальної вартості. Щомісячно вони збували до $50 тис.

За попередніми даними, фігуранти налагодили схему у різних регіонах України. Організаторами виступили семеро мешканців Сумщини, більшість з яких - з кримінальним минулим.

Фальшиві банкноти вони збували через особисті зв’язки, у тому числі в обмінних пунктах.

Встановлено, що більшість підроблених купюр не ідентифікується як фальшивка пристроями для перевірки грошей.

Оперативники СБУ задокументували, що угруповання діяло майже півроку, а щомісячний обсяг реалізованих підроблених банкнот становив близько 50 тисяч доларів США.

Правоохоронці затримали одного з організаторів незаконної схеми за ст. 208 КПК України під час чергової реалізації партії фальшивих грошей, яка склала 35 тисяч підроблених доларів США.


Також у ході санкціонованих обшуків за місцем проживання у фігурантів вилучили: 

        - травматичну зброю без дозвільних документів,

        - 400 бойових набоїв.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 199 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим учасникам угруповання.

Тривають слідчі дії щодо встановлення та блокування джерел нелегального надходження підробленої валюти.

Заходи із викриття незаконної діяльності проводили співробітники Управління Служби безпеки України в Сумській області спільно зі слідчими Сумського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області під процесуальним керівництвом Окружної прокуратури міста Суми.

Комментариев: 0
Добавить комментарий